Ostali sportovi

Formula 1: M. Schumacher nadomak nove titule

Bojan Poturica, Andrej Pezić • nedjelja, 28.09.2003.

Michael Schumacher osvojio je VN SAD-a. U Indianapolisu Schumi je slavio ispred Kimija Räikkönena i Heinz-Haralda Frentzena. Schumijev najveći konkurent pred početak utrke, Juan Pablo Montoya, je završio na šestom mjestu...

Indianapolis je staza koja je poznata po tome da se gume i gorivo malo troše na njoj i iako smo očekivali od vozača jedan ili eventualno dva ulaska u boks, kiša je zakomplicirala utrku pa su vozači išli dva, tri, a neki i do šest puta u boks. No krenimo redom...

Vrijeme u SAD-u od početka utrke bilo je neizvjesno pa momčadi nisu znali koje bi gume odabrali. Na samom startu Barrichello je jako loše startao pa su i svi iza njega gubili pozicije dok su vozači s lijeve strane jako dobro krenuli. Räikkönen je poveo utrku. Montoya se našao na desnoj strani pa je s četvrte pao na osmu poziciju. Nakon nekog vremena došlo je do kontakta između Montoye i Barrichella i to je bio kraj utrke za Brazilca.

Uskoro se Montoya s osmog mjesta probio na treće. Onda je kiša prestala i staza se počela sušiti. Malo kasnije kiša je opet počela padati i vozači su morali u boks na promjenu guma. Montoya je dobio kaznu za naguravanje s Barrichellom. Michael Schumacher je preuzeo vodstvo i ostao na čelu do kraja utrke. Räikkönen je završio drugi, a Frentzen treći. Montoya je osvojio šesto mjesto i s tim je ispao iz utrke za naslov.

Raikkonenove šanse za naslov su vrlo male, Schumacher bi morao nekako ispasti iz utrke za VN Japana, a Raikkonen bi morao pobijediti. Šire se i glasine da će se Schumacher povući iz Formule 1 ako osvoji svoj šesti naslov, a da će na njegovo mjesto doći Fisichella.

Rezultati VN SAD-a:
1. M. Schumacher
2. K. Räikkönen
3. H. Frentzen
4. J. Trulli
5. N. Heidfeld
6. J. Montoya
7. G. Fisichella
8. J. Wilson
9. C. da Matta
10. J. Verstappen
11. N. Kiesa
ostali nisu završili utrku

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!