Košarka

NBA: Terry Porter o Kukoču

Bojan Poturica • četvrtak, 09.10.2003.

Novi trener Milwaukee Bucksa, Terry Porter, pohvalio je našeg Tonija Kukoča od kojeg očekuje da ove sezone odigra još bolje no prošle. Kukoč će biti glas razuma i iskustva u svlačionici svoje mlade momčadi, no ne bi trebalo čuditi ako Toni opet promijeni klub sredinom sezone...

Milwaukee Bucksi ove sezone imaju potpuno izmijenjen izgled u odnosu na početak prošle sezone. Ray Allen, Sam Cassell, Anthony Mason, Gary Payton i George Karl su prošlost. U novoj momčadi koju čine većinom mladi igrači, najviše iskustva ima Toni Kukoč od kojeg trener i nekadašnji suparnik Terry Porter očekuje doprinos na i izvan terena.

Slika 1 od 2.

"Kukoč je uvijek Kukoč. On je uvijek solidan. Ima osjećaj za igru i zna kako ju igrati", rekao je Porter o 35-godišnjem Splićaninu koji ulazi u svoju 11. NBA sezonu. Prošle je sezone imao prosjeke od 11.6 koševa, 4.2 skoka i 3.7 asistencije te Porter očekuje da Kuki i ovu nastavi s takvom produktivnošću. Bucksi su prošle godine imali možda najjaču klupu u ligi. Osim Kukoča odlično je igrao Michael Redd koji će ove sezone vrlo vjerojatno započinjati u petorci iako ima veliku konkurenciju u Desmondu Masonu. S Kukočem to najvjerojatnije neće biti slučaj. "Mi ne želimo da u tim godinama starta i igra 30 minuta po susretu. Trebat će nam svjež i odmoran Kukoč koji će imati priliku da bude produktivan", rekao je Porter.

Na pitanje da li će ove sezone imati veću lidersku ulogu u momčadi, Kuki se našalio i odgovorio: "Mislim da moj engleski nije toliko dobar da budem vođa." Kasnije je nastavio u ozbiljnom tonu. "Mislim da nikad nisam bio taj tip igrača. Pokušavam igrati košarku na način na koji znam i volim. Ukoliko me mladi igrači budu nešto pitali, onda ću im sa zadovoljstvom ponuditi odgovore". Porter shvaća koliko je važno imati igrača koji je osvojio tri naslova prvaka te igrao u istoj momčadi kao i Michael Jordan. "On zna kako pobijediti. On je igrao s jednim od najboljih igrača svih vremena no morao se uklopiti u sistem kako bi momčad dobro funkcionirala. Morao je naučiti kako igrati s nekim i kako se ta osoba priprema svaki dan. To će uvelike pomoći našim mladim igračima. To će im trebati."

Američki novinari ipak upozoravaju kako će Kukoč mnogim klubovima postati "primamljiv" jer je u zadnjoj sezoni ugovora. Neke momčadi će ga pokušati "uloviti" kako bi se što bolje plasirale na kraju sezone, neke kako bi u playoffu imali jednu dimenziju više. Ukoliko ga Bucksi ne zamijene, iduće će sezone imati devet milijuna dolara više pod salary-capom.

Život u NBA ligi nije lak. Kao što je Toni jednom izjavio, igrači su roba. Bucksi su našem Toniju već četvrti klub. Nakon Chicaga igrao je u Philadelphiji, a zatim u Atlanti. Hoće li zaigrati i za peti klub vidjet ćemo najvjerojatnije sredinom veljače kada se bliži trade deadline.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!