Vodeni sportovi

Veslanje, SP: Osmerac podbacio

Laura Novak • petak, 29.08.2003.

Hrvatski osmerac podbacio je u "B" finalu Svetskog prvenstva u veslanju, osvojio je tek 3. mjesto što je bilo nedovoljno za ispunjenje norme za Olimpijske igre...

Osmerac je razočarao, 3. mjesto u "B" finalu je daleko od željenog. Osmerac tako nije ispunio normu za Olimpijske igre, posljednja prilika bit će sljedeće godine u Luzernu na predolimpijskoj regati.

U "B" finalu nisu bili dovoljno agresivni u prvoj polovici staze. Talijani su odmah pobjegli, slijedili su ih Poljaci i Rumunji. Na 500 metara hrvatski osmerac imao je zaostatak dužinu čamca za Talijanima, na polovici staze ta se razlika udvostručila. To se nije moglo stići, bez obzira na trud uložen u drugom dijelu staze.

Trener Nikola Bralić vrlo razočaran, nakon utrke je rekao: "Ovo je bila jako loša utrka i loš završetak sezone koju smo poečli dosta solidno. Mislim da smo jako loše odradili završne pripreme u Splitu, a rezultat takovog rada je ovakav nastup u Milanu. Nestabilno smo veslali tri utrke, jednu smo odradili solidno. Danas nije bilo željene agresivnosti u početku, mi se jesmo dogovorili da krenemo lakše, ali s boljim zaveslajem. No, da tako ostanu dvije dužine na polovici staze, to mi nije jasno. Moja je odgovornost i krivica što nisam digao glas da se završne pripreme ipak organiziraju na Perući. To se moglo uz dodatan napor. Ovako smo 15 dana bili u Splitu gdje nismo poslijepodne uopće izašli na vodu. Mislio sam da ću te probleme moći kompenzirati radom na ergometrima, trčanjem i treningom snage, ali sadašnje utrke pokazuju da veslači nemaju konstantnost, da osciliraju od utrke do utrke. Ne smatram da je promjena posade utjecala na ovakav ishod."

Četverac s kormilarom je u "B" finalu pobijedio Egipćane i tako osvojio sedmo mjesto na ovom prvenstvu.

Sutra je prvi finalni dan, za nas najzanimljiviji. Finale lakih samica je u 10 sati, Mirna Rajle Brođanac borit će se za odličje. Siniša i Nikša Skelin također su u uskom krugu favorita za odličje, brane broncu iz Seville. Finale dvojaca bez kormilara je u 11.30 sati.

REZULTATI:
Finale "B":
M8+:
1. Italija 5:41.60
3. HRVATSKA 5:44.87
(Vujević, Boraska, Smoljanović, Čuljak, Francetić, Vekić, Kušurin, Martinov, k. Petriško)

M4+:
1. HRVATSKA 6:30.33
(Murer, Lovrić, Šindler, Rebić, k. Travaš)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!