Ostali sportovi

NFL: Titansi svladali Carolinu, sjajni Vikingsi

Nikola Raguž • ponedjeljak, 20.10.2003.

Ove je nedjelje odigran sedmi tjedan National Football League, koji je donio nekoliko velikih dvoboja. U utrci za nepobjedivošću, poraz Caroline u Nashvilleu od Titansa ostavio je Minnesotu samu u nadmetanju s Kansas Cityjem koji igra večeras. Prvaci Bucsi doživjeli su novi poraz, St. Louis polako ulazi u pravu formu, a i dalje oduševljava Dallas, kojeg je Bill Parcells očigledno preporodio...

Odlična pas igra Minnesote protiv izuzetno jakog Denvera dokazala je i najvećim skepticima da momčad s hladnog sjevera misli ozbiljno. Pobjeda od 28:20 u kojoj je Daunte Culpepper ostvario 277 yardi u 19 od 26 pokušaja, ostvarivši pri tome i dva touchdown dodavanja, nije mogla ostaviti nikoga ravnodušnim. Iako je Culpepper uvijek slovio za talentiranog dodavača, hvatači su bili ti koji proteklih sezona nisu podupirali takav stav o njemu, a ponajviše njihov najbolji hvatač, po mnogima najbolji hvatač uopće, Randy Moss. On je, izgleda, napokon sazrio i shvatio da se mora podrediti igri momčadi ukoliko želi nastupiti u Super Bowlu. Moss je u 10 navrata prešao 151 yardu te pomogao Minnesoti u značajnoj pobjedi protiv Denvera. Sada Minnesota ima omjer pobjeda i poraza 6-0, a još cekaju povratak prvog trkača, Michaela Benneta. Kod Denvera je ipak očit izostanak prvog dodavača, Jakea Plummera, koji se još uvijek oporavlja od ozljede.

Slika 2 od 3.

Možda najvece iznenađenje NFL-a ove sezone, Carolina, nije uspjela nastaviti svoj čarobni niz nepobjedivosti. Tennessee, koji je objektivno kvalitetnija momcad, pobjedio je Carolinu 37:17. Jedna od top 3 obrana lige nije zaustavila niti pas igru Stevea McNaira, niti trkacki napad Titansa, u kojem su se izmjenjivali Eddie George i R. Holcombe. Steve McNair je dodao za 190 yardi, ali je i sam pretrčao 30 u samo 2 pokušaja. To dokazuje nemoć obrane Caroline u ovoj utakmici. "Pantere" su, s druge strane, imali samo pas igru, a oni su ipak poznati po trci Stephena Davisa, koji je bio potpuno neutraliziran od obrane Titansa, ostvarivši samo 20 yardi u 11 pokušaja.

U dvoboju divizijskih rivala, izuzetno je zanimljivo bilo u Miamiju, gdje je New England savladao domaćina 19:13, ali tek u produžetku, trijumfirajuci tako na Pro Player stadionu prvi put nakon 1997. Ricky Williams nije mogao puno protiv spremne obrane New Englanda, dok su dodavači s obje strane bili raspoloženi. Dakle, presudila je bolja trkačka taktika New Englanda s Kevinom Faulkom na čelu.

Slika 1 od 2.

Philadelphia nikako da postane uvjerljiva konstanta. Pobjeda nad NY Giantisma 14:10 dokazuje da mogu, ali moraju početi pobjeđivati u nizu žele li "orlovi" odletjeti tamo gdje su ih mnogi vidjeli prije pocetka sezone - na Super Bowl. Trenutno imaju omjer pobjeda i poraza 3-3, dok New York ima poražavajucih 2-4. Iako su stručnjaci najavljivali da ce se baš ova dva kluba boriti za najboljeg u diviziji "NFC istok", to uspjeva momčadi koja je prošlu sezonu završila s omjerom 5-11 - Dallas Cowboysima. Detroit nije uspio zaustaviti "kauboje" predvođene trenerom "Tunom", Billom Parcellsom. Naprotiv, Dallas je dominirao Ford Fieldom u Detroitu. Pobjeda od 38:7 sve govori, a Dallasu donosi, za mnoge, nevjerojatnih 5-1.

Od ostalih utakmica vrijedi istaknuti drugu pobjedu Cincinnatija, nad Baltimoreom 34:26, što Bengalsima vec sada osigurava bolji omjer na kraju sezone nego su ga imali protekle, kad su završili s neslavnih 1-15. Da više ne bude momčadi koje u rubrici "pobjede" imaju "0" pobrinuo se San Diego, pobjedom nad Clevelandom 26:20. Branitelj naslova Tampa Bay je u sličnoj situaciji kao Philadephia - favorit s puno oscilacija. Poraz od prosječnog San Francisca 7:24 to i potvrduje.

NFL, rezultati, 7. tjedan: Cleveland-San Diego 20:26, Cincinnati-Baltimore 34:26, Carolina-Tennessee 17:37, Atlanta-New Orleans 17:45, St. Louis-Green Bay 34:24, NY Giants-Philadelphia 10:14, Minnesota-Denver 28:20, Miami-New England 13:19, Detroit-Dallas 7:38, Houston-NY Jets 14:19, Seattle-Chicago 24:17, San Francisco-Tampa Bay 24:7, Buffalo-Washington 24:7, Oakland-Kansas City (ponedjeljak).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!