Ostali sportovi

NFL: "Poglavice" vladaju SAD-om

Nikola Raguž • utorak, 21.10.2003.

Povijest se ponavlja! Nakon nekoliko stoljeća poglavice ponovno imaju glavnu riječ u Sjedinjenim Američkim Državama - bar što se američkog nogometa tiče. U posljednjoj utakmici 7. kola, odigranoj sinoć u Oaklandu, Kansas City Chiefsi su pobijedili domaćina Oakland Raiderse 17:10 i tako produljili svoj niz pobjeda na brojku 7.

Na početku 87. međusobnog ogleda «poglavica» i «gusara» sve je izgledalo jednostavno za Kansas City. Vodstvo od 10:0 na kraju treće četvrtine mirisalo je na još jednu laganu pobjedu. Međutim, ozljeda prvog dodavača Oaklanda, Richa Gannona, pružila je šansu back-upu Marcusu Tuiasosopou da odigra utakmicu života i pretvori dvoboj u pravi triler. Unatoč njegove 224 yarde u 16 od 28 pokušaja, Oakland nije izdržao do kraja. Samo 1 yard ih je dijelio od produžetka, no vrijeme je isteklo i Chiefsi su odnijeli još jednu pobjedu kući. Kod gostiju iz Kansas Citya najbolji je bio, kao i dosad, trkač Priest Holmes sa pretrčane 123 yarde iz 27 dobijenih prilika. Trent Green je pridodao svojih 206 yardi iz zraka, što je bilo dovoljno za slavlje.

Iako su obje momčadi više igrale po zraku nego po zemlji, sva 3 touchdowna na utakmici postignuta su iz trkačkih akcija.

Zanimljiva je i činjenica da je trener Chiefsa Dick Vermeil u svojoj trećoj sezoni na klupi Kansas Citya. Mnogi će se upitati što je tu tako zanimljivo. Philadelphia Eaglese je doveo do Super Bowla u trećoj sezoni, dok je sa St. Louis Ramsima osvojio Super Bowl u trećoj sezoni. Da li se to može ponoviti i sa Kansas City Chiefsima? Kako sada stvari stoje, to je više nego vjerojatno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!