Ostali sportovi

NFL: Sportnetova "ljestvica moćnih"

Nikola Raguž • petak, 24.10.2003.

Nakon 7 odigranih kola u NFL-u, Sport Net se odlučio za kreiranje svoje “ljestvice moćnih”, tj. 12 momčadi koje bi, po nama, igrale u play-offu kad bi se sezona završila danas. Tako ćemo vam donositi ljestvicu iz tjedna u tjedan, sve do Super Bowla.

1. Kansas City Chiefs: Savršen omjer pobjeda i poraza; 7-0. Njihov trkač Priest Holmes vodeći je u ligi po pretrčanim yardama, no žele li Chiefsi ostati broj 1 na našoj ljestvici morat će popraviti napad iz zraka.

2. Minnesota Vikings: Omjer pobjede-porazi je savršen, baš kao i Kansas Cityu, ali su Vikingsi imali slobodan tjedan, tako da imaju 6 pobjeda. Protivno Kansas Cityu, Vikingsi su stigli ovako daleko baš zahvaljujući pas igri Daunte Culpeppera i Randya Mossa.

3. Dallas Cowboys: Da, upravo oni. Bill Parcells je apsolutne gubitnike pretvorio u pobjednike u samo nekoliko mjeseci.

4. Carolina Panthers: Unatoč porazu u posljednjem kolu, još uvijek su upravo Panthersi najveće ugodno iznenađenje lige, iako bi trebali poraditi na raznovrsnosti u napadu žele li napraviti nešto važno ove sezone. Obrana im je jedna od najboljih u NFL-u.

5. Indianapolis Colts: Tony Dungy je poznat kao trener koji preferira dobru obranu umjesto spektakla u napadu. Ove sezone ima oboje, te bi uz zdrave Paytona Manninga i Edgerin Jamesa mogao i do kraja.

6. Tennessee Titans: Imaju najpodcijenjenijeg trenera u ligi, Jeffa Fishera, a on to iskorištava na najbolji mogući način. Jednostavno, kompletna momčad u svim pogledima.

7. New England Patriots: Unatoč brojnim ozljedama, omjer im je 5-2.

8. Denver Broncos: Da rookie sezona Clintona Portisa nije bila slučajna, mladić je to dokazao već na samom početku sezone. Denver je zamijenio dodavača Briana Griesea s Arizoninim Jake Plummerom. Mnogi su ismijavali ovaj potez trenera Mikea Shannahana, no Plummer je brzo pokazao da je pravi vođa i, samim tim, pravi potez Broncosa.

9. St. Louis Rams: Unatoč velikim problemima na ključnim pozicijama, Ramsi se vraćaju na poziciju koju su izgubili u Super Bowlu XXXVI porazom od Patriotsa. A to je bilo prije skoro 2 godine.

10. Seattle Seahawks: Iako su na sličnim američkim ljestvicama, Seahawksi puno više rangirani nego kod nas, Seattle još uvijek nema iskustva u pobjeđivanju i to bi ih moglo koštati u važnim utakmicama.

11. Miami Dolphins: Osobno sam prognozirao na početku sezone da će baš Miami osvojiti ovogodišnju titulu najboljeg, no nedostaje im vrhunski dodavač, jer Jay Fiedler to zasigurno nije. Bilo bi zanimljivo da trener Dave Wannstedt ponudi priliku Brianu Grieseu, dovedenom iz Denvera na početku sezone. Propusti li Miami play-off i ove godine, sigurno je da tamo više nećemo gledati trenera Wannstedta.

12. Tampa Bay Buccaneers: Branitelji naslova se još ne doimaju moćno, no Jon Gruden će to ispraviti. Daleko premoćna obrana, te napadačka orijentacija spomenutog trenera uroditi će plodom. Uostalom, uvijek je lakše osvojiti nego obraniti titulu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!