Zimski sportovi

NHL: Detroit "nadletio" Starse

Nikola Raguž • subota, 25.10.2003.

Sinoć je u NHL-u odigrano pet sureta. Čak četiri dvoboja dobili su gosti, a najzanimljivija utkmica trebala se odigrati u Detroitu, gdje su domaći Red Wingsi ugostili Dallas Starse u jednom od najvećih rivalskih dvoboja u NHL-u...

... međutim Detroit je sjajnim obranama starog dobrog Hašeka, te pogodcima Yzermana (2), Wooleya i Drapera "uništio" Starse sa čak 4:0. Starsi su stigli u "grad automobila" s osam pozitivnih rezultata u posljednjih 10 međusobnih ogleda u Detroitu (šest pobjeda i dva remija), no Red Wingsi očito nisu bili impresionirani tom činjenicom. Detroit je ovom pobjedom postavio novi klupski rekord dostigavši 15. domaću pobjedu zaredom. Da je utakmica u Detroitu bila "derbi dana" dokazuje i činjenica da su u posljednjih 7 sezona ova dva kluba čak četiri puta osvajali Stanley Cup.

Pittsburgh - New Jersey 1:2
Još se jedna utakmica mogla nazvati "derbijem dana". Branitelji naslova New Jersey Devilsi putovali su u Pittsburgh i uzdrmali rookie vratara Penguinsa, Marc-Andre Fleurya, uputivši čak 34 udarca prema vratima, od čega 26 u prve dvije trećine. Samo dva su udarca prošla iza Fleuryjevih leđa i to udarci braniča Briana Rafalskog i Briana Gionte. Slaba realizacija i dalje je neriješiva enigma za Pittsburgh koji nije uspio postići više od jednog pogotka, te je tako doživio svoj treći ovosezonski poraz.

Florida - Minnesota 3:4
Iznenađenje se pak dogodilo u Floridi, gdje su gosti iz Minnesote odnijeli neizvjesnu pobjedu 4:3. Unatoč katastrofalnom startu sezone i samo jednom pobjedom iz sedam utakmica, Wildi su došli do prve gostujuće pobjede ove sezone. Prošle godine su iznenadili svakoga ulaskom u finale Zapadne Konferencije, ali ove godine moraju nastaviti s ovakvim utakmicama žele li ponoviti prošlogodišnji uspijeh.

Anaheim - Buffalo 2:5
Sve više izgleda da je prošla sezona za Anaheim bila samo "bljesak". Treća je trećina bila ključna, jer tada se "predao" MVP prošlogodišnjeg play-offa, Jean-Sebastien Giguere, primiši 4 gola u razmaku od 13 minuta. Anaheim ne zna za pobjedu protiv Buffala od 1. 1. 1999. Najbolji igrači utakmice bili su Buffalovi Taylor Pyatt s dva postignuta gola, te Daniel Briere sa 3 asistencije.

Calgary - St. Louis 1:2
St. Louis je opravdao epitet jedne od najboljih obrana lige i u ovoj utakmici, dopustivši da pak zatrese njihovu mrežu samo jednom, nastavivši tako niz pobjeda nad Calgaryem. Protekle sezone, Bluesi su dobili Flamese u sva četiri navrata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!