Zimski sportovi

NHL: Rangersi konačno bolji od Red Wingsa

Tomislav Pacak • nedjelja, 26.10.2003.

Kao i obično, subota donosi "natrpan" raspored u NHL, odigrano je 13 utakmica, a prilično uspješni bili su gosti koji su slavili u sedam utakmica. Da dan u kojem su baseballaši NY Yankeesa izgubili Svjetsku seriju ne bude do kraja porazan za grad New York pobrinuli su se Islandersi i Rangersi koji su u "Velikoj jabuci" ostvarili pobjede...

Rangersi su po prvi puta nakon četiri godine i sedam poraza u tom razdoblju svladali Detroit Red Wingse, prekinuvši usput i "post" protiv Wingsa u Madison Square Gardenu dug skoro sedam godina. Presudio je umor Wingsa koji su igrali treću utakmicu u četiri noći, dok su se Njujorčani uglavnom odmarali, a to se osjetilo na ledu. Petr Nedved doveo je Rangerse u vodstvo, a po pogodak su postigli i Holik te kapetan Messier. Mike Dunham obranio je 23 udarca za pobjednike.

Colorado je zabilježio i drugu pobjedu u nizu nakon privatnog sastanka igrača, sinoć su Avsi bili bolji od Nashvillea slavivši po šesti puta zaredom u glavnom gradu Teeneesseja. Selanne je "načeo" mrežu Predatorsa, a onda sve prepustio dvojcu Hejduk-Forsberg. Hejduk je postigao dva gola, dodao asist, dok je "Veliki Peter" postigao gol i dva puta asistirao za konačnih 5:3 "lavine".

Ottawa je također pronašla pravu formu, Senatorsi su sa 6:2 "prohujali" kroz Montreal. Marian Hossa je s tri asistencije predvodio Sense, a Spezza, Bonk i Alfredsson zabilježili su po gol i asist.

NHL, subota 25. listopada: Montreal - Ottawa 2:6, NY Islanders - Pittburgh 6:2, NY Rangers - Detroit 3:1, Philadelphia - Carolina 4:4, Columbus - Dallas 2:3, New Jersey - Boston 2:5, Tampa Bay - Minnesota 3:2, Nashville - Colorado 3:5, Atlanta - Florida 2:3, Edmonton - Calgary 2:4, Los Angeles - Chicago 2:3, San Jose - Phoenix 4:4, Toronto - Washington 4:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!