Zimski sportovi

NHL: Vancouver "pregazio" Detroit

Tomislav Pacak • utorak, 04.11.2003.

Vancouver Canucksi nastavili su sinoć sa svojim sjajnim startom u novu sezonu NHL - u gradu domaćinu ZOI 2010., Canucksi su "pregazili" Detroit sa 5:1, a konačno se "otvorilo" i top liniji Vancouvera Naslund-Bertuzzi-Morrison koja je zabilježila šest poena. Canucksi su u uzletu, Detroit u "rupi"...

Novak Jason King postigao je dva pogotka za domaće, dok su Bertuzzi, Morrison i Naslund dodali po jedan (Naslund i dvije asistencije). Dan Cloutier dopustio je samo jedan pogodak (Brett Hull) Red Wingsima, obranivši preostala 22 udarca gostiju.

Bertuzzi je postigao svoj prvi pogodak nakon prve večeri, a u šali je izjavio: "Mislio sam dodati, ali onda sam se sjetio da imam samo jedan pogodak, Ovo je timska igra, ali ja sam ipak plaćen za golove".

Canucksima je to osma utakmica bez poraza, a u svih 12 utakmica ove sezone prvi su postigli pogodak čime su izjednačili rekord za otvaranje sezone Philadelphia Flyersa iz 1985. godine. Najduži, pak, takav niz u sezoni ima Montreal iz pedesetih kada su Canadiensi 18 utakmica zaredom prvi postigli gol. Detroit se, s druge strane, našao u "rupi", pet utakmica ne zna za pobjedu, a u istom razdvolju primio je 23 gola.

NHL, ponedjeljak 3. studenoga: Vancouver - Detroit 5:1, NY Islanders - Ottawa 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!