Zimski sportovi

NHL: "Munje" devet puta pogodile "pingvine"

Tomislav Pacak • nedjelja, 09.11.2003.

Sinoć je najveću pobjedu u povijesti kluba ostvarila Tampa Bay, s 9:0 s Floride je ispraćen Pittsburgh. New Jerseyju je i jedan pogodak bio dovoljan za pobjedu u Ottawi, a Nashville je preokrenuo 0:3 usred Detroita...

Pittsburgh bez kapetana Maria Lemieuxa nije izgledao kao prava NHL momčad u Tampi, "munje" su natpucale Penguinse s 42-15 i zasluženo slavile s 9:0. Kapetan Vincent Lecavalier postigao je tri gola, Cory Stillman je uz gol zabilježio i tri asistencije, dok je Nikolaj Habibulin obranio 15 udaraca za 3. shutout u karijeri.

Dvostruko više shutouta, pak, ima Martin Brodeur, koji je u Ottawi s 26 obrana po 66. puta u karijeri sačuvao svoju mrežu netaknutom. Uz sjajnoj Brodeura, Devilsima je za pobjedu protiv Senatorsa bio dovoljan pogodak Scotta Stevensa. Sama utakmica pokazala je kako će upravo Devilsi i Sensi i ove godine voditi glavnu riječ u utrci za prvaka istočne konferencije.

Detroit je nastavio svoju ispod prosječnu sezonu velikim neuspjehom protiv Nashvillea. Red Wingsi su pogocima Shanahana, Holmstroma i Drapera poveli 3:0, no raspad sistema dogodio se u trećoj trećini. Nashville je izjednačio zahvaljujući Eratu, Orszaghu i Hartnellu, da bi 54 sekunde prije kraja s igračem više Predatorsi postigli pogodak za pobjedu, junak se zove Scott Walker.

NHL, 8. studeni, rezultati: Tampa Bay - Pittsburgh 9:0, Detroit - Nashville 3:4, Ottawa - New Jersey 0:1, NY Rangers - Philadelphia 1:2 (pr.), Boston - Dallas 4:1, Carolina - Los Angeles 3:2 (pr.), Montreal - Buffalo 3:0, NY Islanders - Atlanta 3:4, Toronto - Edmonton 4:1, Washington - San Jose 2:3, St. Louis - Florida 2:0, Phoenix - Anaheim 4:3 (pr.), Vancouver - Minnesota4:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!