Zimski sportovi

NHL: Ottawa bolja od Philadelphjie, Pittsburgh od Atlante

Hrvoje Pavić • utorak, 02.12.2003.

Sinoć su u NHL-u odigrane samo dvije utakmice. U jednoj je Ottawa nadigrala Philladelphiu dok je u drugoj Pittsburgh tijesno došao do pobjede protiv Atlante

Ottawa je ugostila Philladelphiju na svom ledu i nikako se nije pokazala kao dobar domaćin. Prva trećina protekla je relativno mirno dok smo u drugoj gledali potpuno drugačiji hokej. Havlat je s dva gola doveo Ottawu u vodstvo od 2:0. Pokušali su se gosti vratiti ranim golom Primeaua u trećoj trećini, no domaćini su jednostavno bili predobri. Vechenkov je povisio na 3:1, a Alfredsson je postavio krajnjih 4:1. Ottawin golman Prusek sakupio je 31 obranu.

Puno napetiju utakmicu mogli su vidjeti gledatelji u Pittsburghu, gdje je ugošćena momčad Atlante. Prva trećina protiče u jednako dobroj igri obiju momčadi o čemu svjedoči i rezultat na kraju tog perioda. 1:0 Holzinger, 1:1 Kovaljčuk. Atlanta je bila bolja u drugoj trećini. Prvo su poveli 2:1 golom Vigiera. Domaćini su izjednačili ni minutu kasnije golom Tarnstroma, no ipak su gosti opet poveli zahvaljujući Savardu. Potpuni preokret u trećem periodu. Domaćini ubacuju u petu brzinun i izjednahuju na 3:3 golom Malonea, a novu pobjedu donosi im Abid.

NHL, 1. prosinac, rezultati: Ottawa - Philladelphia 4:1; Pittsburgh - Atlanta 4:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!