Zimski sportovi

NHL: Torontu triler u New Yorku i nastavak sjajnog niza

Tomislav Pacak • subota, 27.12.2003.

Nakon jednog dana božićne stanke, najbolji hokejaši svijeta vratili su se akciji sinoć diljem SAD-a i Kanade. U najzanimljivijem susretu večeri, Toronto Maple Leafsi slavili su sa 6:5 u Madison Square Gardenu i tako uzeli barem bod po 16. puta uzastopno...

Toronto je u fantastičnoj formi, a ono što ga je najviše krasilo u pobjedničkom nizu je raznovrsnost načina dolaženja do bodova. Sinoć su u New Yorku sudjelovali u "revolveraškom obračunu", utakmici s 11 golova, i ponovno uspjeli pobijediti.

Najvažniji od šest pogodaka Toronta postigao je Mats Sundin, naravno, pobjednički u produžetku. Inače, odličnom Šveđaninu je to 13. pogodak u produžecima, čime je izjednačio NHL rekord svog bivšeg suigrača Stevea Thomasa..

Ostale pogotke za pobjednike postigli su Roberts, Tucker, Klee, Jackman i Nieuwendyk. Barnaby, Simon, De Vries, Kovaljev i Rucinsky upisali su se među strijelce od Rangersa.

NHL, petak 26. prosinca: Ottawa - Pittsburgh 3:3, New Jersey - NY Islanders 3:4 (pr.), Atlanta - Tampa Bay 3:1, Detroit - Minnesota 2:2, Buffalo - Carolina 3:1, St. Louis - Colorado 3:3, Chicago - Columbus 1:4, Dallas - Nashville 2:1, Calgary - Vancouver 0:2, San Jose - Los Angeles 5:0, NY Rangers - Toronto 5:6 (pr.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!