Rukomet

"Dan D" na Svjetskom prvenstvu rukometašica

Karlo Dževerlija • četvrtak, 11.12.2003.

Prije posljednjeg kola u drugom krugu, samo je reprezentacija Ukrajine u potpunosti sigurna za polufinale. Još tri upražnjena mjesta pokušati će popuniti ukupno čak osam reprezentacija...Naši novinari su na licu mjesta na svim utakmicama, a sve rezultate možete pratiti UŽIVO NA SPORTNET.HR.

Vrlo zanimljiva biti će i borba za obje pozicije "broj tri", pozicije koje nose priliku za plasman na "olimpijsko" peto mjesto. Ovo je pregled pozicija prije današnje "završne runde":

SKUPINA ZAGREB:

Slika 2 od 2.
Foto: Karlo Dževerlija

Utakmice trećeg kola igraju se sljedećim redoslijedom: Španjolska - Koreja, Francuska - Rusija i SiCG - Austrija.

Prije posljednjeg dana poredak glasi: Francuska 6, Rusija 5, Španjolska 5, Koreja 4, SiCG 4, Austrija 0.

Francuska - za prolaz dalje dovoljan im je i samo neriješen ishod. U slučaju poraza izbaciti ih iz polufinala može jedino pobjeda Koreje nad Španjolskom. Sa svim ostalim reprezentacijama imaju pozitivan skor.

Rusija - pobjeda im osigurava siguran prolaz dalje. Neriješeno im vrlo vjerojatno neće biti dovoljno. U tom slučaju najvjerojatnija je opcija po kojoj ih pobjedom prestiže SiCG (danas veliki favorit protiv Austrije).

Španjolska - kao i prethodne dvije reprezentacije i Španjolke imaju sve u svojim rukama - pobjedom se lansiraju u polufinale. Neriješeno, odnosno šest bodova na kontu, moglo bi im pak donijeti "zatvorena vrata". Ovaj rasplet dogodio bi se ukoliko Francuska porazom ostane na identičnih šest bodova.

Koreja - zaista male šanse za plasman među četiri. Nadaju se vlastitoj pobjedi nad Španjolskom, barem bodu Austrije protiv SiCG te pobjedi Francuske. Čini se tek kako teorija.

SiCG - za prolaz u polufinale turnira potrebna im je danas pobjeda nad Austrijom. Čini se kao najlakši od tri dijela plana jer treba se dogoditi i sljedeće: pobjeda Koreje nad Španjolskom plus barem bod Francuske protiv Rusije.

Austrija - I nakon jučerašnje utakmice ostale su na nula bodova, jedna od tri reprezentacije koja nema priliku ni za polufinale ni za eventualni plasman na OI.

SKUPINA RIJEKA:

Utakmice trećeg kola igraju se sljedećim redoslijedom: Rumunjska - Njemačka, Norveška - Slovenija i Ukrajina - Mađarska.

Prije posljednjeg dana poredak glasi: Ukrajina 7, Mađarska 5, Norveška 5, Slovenija 4, Njemačka 2, Rumunjska 1.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Dragozetić

Ukrajina - sigurna za polufinale.

Mađarska - pobjeda protiv Ukrajine ih vodi u polufinale. Neriješeno komplicira stvari i Mađaricama može biti dovoljno tek ukoliko remiziraju i Norvežanke i Slovenke. U tom slučaju imaju po šest bodova i Mađarska i Norveška (a i neodlučen međusobni susret) pa bi putnika među četiri najbolja odredila gol razlika. I u ovom raspletu Mađarska ide dalje budući im je trenutna gol razlika +13 (Norveška +8).

Norveška - igra im tek jedna opcija: pobjeda nas Slovenijom uz barem jedan bod Ukrajine protiv Mađarske.

Slovenija - igra im tek pobjeda nad Norveškom i poraz Mađarske od Ukrajine.

Njemačka - bez šanse za plasman u polufinale, pa čak i na treće mjesto.

Rumunjska - bez šanse za plasman u polufinale i na treće mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!