Rukomet

Norveška - Slovenija 29:28

Igor Dragozetić • četvrtak, 11.12.2003.

U prekrasnoj atmosferi uz burnu podršku svojih navijača Norveška i Slovenija odigrale su očekivano tvrdu i tešku utakmicu punu naboja u kojoj je na kraju bila zadovoljnija ekipa Norveške pobijedivši 29:28...

Prvih pet minuta donosi odličnu 6-0 obranu Norvežanki i neprelaznu Tjugum koja u tom periodu brani sve lopte što dolaze prema golu. S druge strane slovenska mreža se trese dva puta. Prvi gol za Sloveniju postiže Matuszewska nakon pet i pol minuta igre. Norveška nastavlja s visokim tempom i u 12. minuti vodi 5:2. Slovenija dolazi na gol zaostatka, no protivnice im opet bježe na 9:6. Uz glasnu pomoć navijača Slovenke ulaze u pozitivnu seriju, a u 24. minuti Čečkova donosi svojoj reprezentaciji prvo vodstvo - 10:9. U tim trenucima Tjugum s nekoliko važnih intervencija uspijeva zadržati svoju ekipu na minimalnom zaostatku. Poluvrijeme završava slovenskom prednošću 14:13.

U drugi dio Norveška ulazi furiozno, i vrlo brzo prelazi u vodstvo, a u 36. minuti rezultat je 19:16 u njihovu korist. Slovenija kreće u lov i dolazi do 18:19, no Leganger koja je stala na norveški gol spriječava daljnji slovenski napredak, štoviše Norveška odlazi na 23:19, deset minuta prije završetka ima i pet golova prednosti (25:20). U paklenoj završnici Slovenke se vraćaju i u 28. minuti izjednačuju na 28:28. Minutu prije kraja imaju priliku za vodstvo, ali ju ne koriste što Norvežanke kažnjavaju i odlaze na konačnih 29:28.

Pobjednice je predvodila Hynne s devet golova dok je Tjugum imala 13 obrana, a Leganger devet. Frešer je bila najefikasnija Slovenka s šest pogodaka.

Slika 1 od 2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!