Rukomet

Uskoro započinje regionalna rukometna liga

Bojan Poturica • petak, 02.01.2004.

Nakon višemjesečnih razgovora i konzultacija, napokon je dogovoren raspored regionalne rukometne lige čiji će službeni naziv glasiti MEHL i u kojoj sudjeluju tri hrvatska predstavnika...

MEHL je kratica od Middle European Handball League što u prijevodu znači Srednjoeuropska rukometna liga. U natjecanju će sudjelovati 12 momčadi od čega će tri biti iz Hrvatske (Zagreb, Zamet i Bjelovar).

12 momčadi je podijeljeno u četiri skupine. Svaka momčad će po dvaput igrati s ostale dvije u skupini. Zagreb je u skupini A s Bosnom iz Sarajeva i Crvenom zvezdom iz Beograda. Zamet je u skupini B s Metaloplastikom iz Šabca i Vardarom iz Skopja dok će Bjelovaru u skupini C društvo praviti Pelister iz Bitole te Sloga iz Doboja. U skupini D će nastupiti Borac (Banja Luka), Metalurg (Skopje) i Sintelon (Bačka Palanka).

Prvu utakmicu će odigrati Bjelovar i Pelister 4. veljače, a Zagreb će na scenu stupiti dan kasnije protiv Bosne. Riječki Zamet igra 6. veljače protiv Metaloplastike.

Prve momčadi iz skupine izborit će direktan plasman u četvrtfinale dok će drugoplasirani i trećeplasirani u grupama međusobno razigravati za preostala četiri mjesta među najboljih osam. Nakon razigravanja slijede četvrtfinala, a nakon toga slijedi Final Four koji će se igrati 30. travnja i 1. svibnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!