Ostali sportovi

Luciano Sušanj napušta MOMI

Bojan Purić • utorak, 21.10.2003.

Nekadašnji vrsni atletičar, a sada sportski djelatnik Luciano Sušanj odlučio je dati ostavku na članstvo u Tehničkom povjerenstvu Međunarodnog odbora Mediteranskih igara (MOMI). U pismu koje je uputio vodstvu ove organizacije, Sušanj izražava zgražanje "utjecajem lobija i financijske moći velikih nad malima", zbog čega Rijeka nedavno nije dobila domaćinstvo Igara Sredozemlja za 2009. godinu.

"Cijeli svoj život posvetio sam sportu i njegovim najsvjetlijim vrednotama. Osim izuzetnih svjetskih sportskih rezultata, cijelu svoju aktivnost, vjerujem uspješno, podredio sam promicanju plemenitosti, fair-playa, prijateljstva i drugih odlika kojima sport povezuje ljude.

Nažalost, 18. listopada 2003. godine, ponovno sam u MOMI-ju udario u zid birokracije, netolerancije i nejednakosti. Izbor novog domaćina Mediteranskih igara 2009. ličio je na sve drugo osim na sportsko nadmetanje i fair-play. Čovjek nakon svega što se dogodilo, jednostavno ne može vjerovati da se i u sportskim organizacijama jednakost dijeli na velike i moćne zemlje, te male zemlje", stoji između ostalog u Sušnjevom pismu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!