Ostali sportovi

U Osaki održan K1 World GP 2003

Igor Kramarsich • subota, 11.10.2003.

Danas se u Osake Domu održalo finalno kvalifikacijsko natjecanje za K1 World GP 2003 nazvan All Stars. U prepunoj dvorani u Osaki, oko 50.000 gledatelja moglo je uživati u borbama gotovo svih najbolji K1 boraca. Bilo je puno iznenađenja a sve pobjednike čeka "ulaznica" za finalni K1 turnir u Tokiju koji će se održati 6 prosinca.

Japansku večer otvorio je prestige meč između Bjorna Bregya i Micheal McDonalda. Totalno neočekivano div iz Švicarske je pobjedio i to već u prvoj rundi. Energičnim startom nakon samo 15 sekundi je prvi put nokautirao Amerikanca da bi dodatnim KO u drugoj minuti dodatno razdrmao. Meč je poslije završio KO nakon samo 2 minute i 30 sekundi.

U prvom meču Ray Sefo je pobijedio Amerikanca Cartera Williamsa jednom malo kontroverznom odlukom sudaca. Naime, u drugoj rundi več vidno uzdrman Sefo dobio je nezgodan udarac u prepone od kojeg se nije uspijevao oporaviti. Nakon vječanja suci su dodjeli pobjedu Sefu i diskvalificirali Williamsa koji je bio u velikoj bodovnoj prednosti.

Da se ne smije doći nespreman u ovakve K1 borbe dokazao je Sam Greco. Australac koji je došao u prvi mah kao gledatelj u Osaku dobio je poziv u zadnji tren. Nije ga odbio i loše učinio. Ma koliko ne baš impresivno bio ga je bolji njegov sunarodnjak Peter Graham i to KO u drugoj rundi nakon ozljede noge.

U trećoj borbi nastupao je u «naturalizirani» Hrvat Mike Bernardo. Borac inače iz Južne Afrike koji i dalje traži povratak u vrh ovog sporta naišao je na prejak otpor od Bjelorusa Alexeya Ignashova. U drugoj rundi i drugoj minuti odličnim udarcem noga-noga srušio je Bernarda i osigurao prilično lako ulaznicu za Tokio.

Tek četvrta borba je završena na bodove. U vrlo izjednačenoj borbi između Nizozemaca pobijedio je vrlo iskusan Peter Aerts protiv Jerrela Venetiaana sa 3-0.

U petom meču odličan meč i uvjerljiva pobjeda našeg Stefana Leke. Francisco Filho je izdržao svih tri runde ali očita je bila premoč Leke koji je dominirao u cijelom susretu prije svega i zbog bolje fizičke pripremljenosti. Zadnje dvije borbe koje su bile najavljivane kao najbolje i najatraktivnije ispale su antireklama za ovaj sport.

Prvo je Ciril Abidi pobijedio «zahvaljujući» protivniku i debitantu u ovom sportu, Francoisu Botha, inače bivšem vrlo uspješnom boksaču pa i svjetskom prvaku. Botha je platio siloviti start kada je nakon jedva 30 sekundi silovito udario Abidi koji je bio pao. Nedozvoljeni udarac i nemogućnost nastavka borbe sa strane Francuza suci su kaznili diskvalifikacijom Bothe.

Sljedeći meč je bila skoro kopija. No trajala je duže na sreću publike. Bob Sapp, kojeg je naš Mirko Filipović ove godine pobijedio KO izdržao je čak dvije runde. Vidno uzdrman u drugoj rundi krenuo je u siloviti napad protiv Rene Bonjanskoga. No i on se previše uživio u borbu. Nakon pada Bonjanskoga «sijevnula» je jaka desnica koja je Nizozemca skoro poslala u svijet snova. Dugo je trebalo da stane na noge i oporavi se barem donekle od tog udarca. Neminovno radi još jednog udarca van pravila uslijedila je diskvalifikacija.

Sveukupno dobra priredba s prvoklasnim borcima. Za Tokio u 6. prosinac svoje mjesto su osigurali Raz Sefo, Peter Graham, Alexez Ignjashov, Peter Aerts, Stefan Leko, Ciril Abidi te Rene Bonjaski. Njih sedmorica, zajedno s japanskim prvakom, borit će se za naslov godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!