Vodeni sportovi

Hrvatska kolonija u Izoli

Igor Dragozetić • petak, 09.04.2004.

Više od 250 jedriličara, od čega 38 iz Hrvatske, okupilo se na Izola Spring Cupu, regati što se za sedam klasa održava tijekom ovoga vikenda. Prvoga dana jedrililičare je poslužilo odlično vrijeme te su u svim klasama održana minimalno tri jedrenja…

U klasi Laser u vodstvu je aktualni europski prvak, Slovenac Vasilij Žbogar, koji je danas došao do dva prva i jednog trećeg mjesta. Drugi je Gareth Bleckenberg, a zatim slijedi hrvatska trojka. Luka Radelić i Mate Arapov iz splitskog Mornara su na trećem odnosno četvrtom mjestu, dok je Milan Vujasinović iz Labuda na petom mjestu. Siniša Mikuličić je 34.

Domaći jedriličar Jan Mikulin vodi u klasi Laser radial s četiri negativna boda. S 12 bodova na drugom je mjestu Ivo Kalebić, član kostrenskog Galeba. 12. mjesto drži Filip Degoricija, a njegov klupski kolega iz Yacht Cluba Zagreb, Nikola Bojić je 17. Ivan Pučić i Vedran Jakun iz Opatije su 25. odnosno 27., a Marko Šestan je na 32. poziciji. Pavel Car je 55.

Prvo mjesto u klasi Europa za jedriličare drži Čeh Vaclav Novotny. S devet bodova više četvrti i peti su Robert Matulja i Vanja Biondić. Josip Kršanac je 7., a Ivan Doblanović 13. Nakon tri jedrenja Cresanin Dalibor Štrbac je 17., dok je dvije pozicije slabiji Vedran Hrvatin - Pupa. Luka Jurasić i Antonio Kesten su na 22. i 23. mjestu.

Kod jedriličarki u klasi Europa vodi Slovenka Taja Cerne s tri prva mjesta. Druga je Mateja Petronijević koja je danas u sva tri jedrenja stigla druga. Tina Mihelić je 12., a Marijana Bello 24. Na 28. mjestu je Vjerana Katić

Karlo Hmeljak i Mitja Nevečny iz Kopra vode u klasi 470 s 4 negativna boda. Drugi su Mađari Sallai i Olosz, a zatim slijede dvije hrvatske posade. Dan Lovrović i Damir Nakrst su s 13 bodova treći, a Karlo Krpeljević i Joško Lalić s 20 bodova su na četvrtom mjestu. Jasna Šupuk i Nevenka Ćuk su desete u ukupnom plasmanu, a druge u konkurenciji jedriličarki. Ivo Marungić i Sven Sudar iz Poreča su 33.

U Formuli Windsurfingu natječe se 9 hrvatskih posada, a danas su održana četiri jedrenja u ovoj kategoriji. Vodi Slovenac Stojan Vidaković ispred dva hrvatska predstavnika Ante Berlingija i Olivera Biljmana. Prvo današnje jedrenje je od 20 takmičara završilo samo dvoje.

Klasa 420 jedina je bez hrvatskih jedriličara, a na čelu je austrijska posada Trippolt - Tnatr, ispred češke kombinacije Koutna - Preibischova

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!