Vodeni sportovi

Radelić uspješan u Izoli

Igor Dragozetić • subota, 10.04.2004.

Dan je započeo vjetrom jačine oko 7 čvorova, te su natjecatelji uspjeli održati jedan plov, no nakon toga jačina vjetra je počela padati pa niti jedan daljnji pokušaj nije bio uspješan…

U klasi Laser Luka Radelić došao je do prvoga mjesta u današnjem jedrenju. Žbogar je završio osmi no s obzirom da se odbacuje najlošiji rezultat to mu zasada ne utječe na krajnji rezultat tako da je Slovenac i dalje vodeći u generalnom poretku ispred Garetha Blackenberga. Radelić je treći dok su Milan Vujasanović i Mate Arapov zamijenili mjesta, pa je Vujasinović četvrti, a Arapov peti.

Niti u Laser radialu nije bilo većih promjena. I dalje vodi Jan Mikulin iz Izole. Nikola Bojić je skočio na četvrto mjesto, a stepenicu ispod njega je Ivo Kalebić.

Česi imaju glavnu ulogu u klasi Europa. Smesny je vodeći, a Nowotny na drugom mjestu. Naš najbolji predstavnik je Josip Kršanac na četvrtoj poziciji, koji je današnji plov završio kao drugoplasirani.

Teja Cerne ubilježila je još jednu pobjedu u klasi Europa za jedriličarke pa s tri negativna boda vodi ispred, hrvatske jedriličarke, Mateje Petronijević, čije današnje devto mjesto nije utjecalo na generalni poredak.

Karlo Hmeljak i Mitja Nevečny došli su do prvog mjesta u četvrtom jedrenju klase 470, čime su dodatno učvrstili svoje vodstvo. Četiri boda više imaju drugoplasirani Mađari Gabor Sallai i David Olosz. Dan Lovrović i Damir Nakrst koji su treći kasne za vodećima deset bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!