Vodeni sportovi

Arapov obilježio posljednji dan

Igor Dragozetić • nedjelja, 11.04.2004.

Posljednji dan natjecanj na Izola Spring Cupu takmičare je dočekalo sunčano vrijeme i sjevrozapadnjak jačine od 4 do 8 čvorva. Odlične rezultate danas je zabilježio Mate Arapov…

Arapov je pobijedio u sva tri današnja jedrenja klase Laser te je na kraju zauzeo drugo mjesto s dva negativna boda više od Vasilija Žbogara. Treće je Gareth Blackenberg, a četvrtu i petu poziciju su zauzeli Luka Radeljić i Milan Vujasinović.

Jure Žbogar odnio je prvo mjesto u Laser radialu, drugi je Jan Mikulin, a treći je Ivo Kalebić, član Galeba iz Kostrene, koji je u posljednjem sedmom jedrenju ostvario prvo vrijeme. Nikola Bojić je okončao nastup na petom mjestu ukupnog poretka, a Marko Šesatn je šesti.

Josip Kršanac naš je najbolji predstavnik klase Europa s kranjim četvrtim mjestom. Pobijedio je Čeh Marek Smesny s deset bodova prednosti ispred Primoža Belčiča. Češkoj, odnosno Vaclavu Nowotnom, pripalo je i treće mjesto.

Vodeći dvojac klase Europa za jedriličarke nije se mijenjao od prvoga dana. Taja Cerne iskazala je apsolutnu dominaciju pobijedivši u svim jedrenjima. Druga je Mateja Petronijević, članica pulske Uljanik plovidbe. U prvih deset, točnije na osmo mjesto, plasirala se i Tina Mihelić, članica jedriličarskog kluba Galeb.

Najbolji plasman u klasi 470 ostvarile su članice splitskog Mornara, Jasna Šupuk i Nevenka Ćuk koje su ukupnom poretku pete, a u konkurenciji jedriličarki treće.. Što se muških posada tiče Dan Lovrović i Damir Nakrst su najbolje pozionirani, na 13. mjestu. Pobijedili su Karlo Hmeljak i Mitja Nevečny.

U klasi 420 slavile su Čehinje Martina Koutná i Michaela Preibicschová, dok vremenski uvjeti nisu dozvolili jedrenja u Formuli Windsurfing niti jučer niti danas, pa vrijede rezultati zabilježeni prvoga dana natjecanja. Prvo mjesto uzeo je Slovenac Stojan Vidaković ispred dva hrvatska predstavnika Ante Berlingija i Olivera Biljmana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!