Vodeni sportovi

Svjetska bronca za Daniela Mihelića

Igor Dragozetić • subota, 17.04.2004.

Daniel Mihelić, član jedriličarskog kluba Galeb iz Kostrene, osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu klase Laser radial za juniore, koje je danas završilo u Brisbaneu…

U posljednjem, jedanaestom jedrenju Mihelić je ostvario četvrto mjesto. Odbacio je rezultate iz drugog i trećeg plova kada je stigao 12. odnosno 11. Na kraju naš je predstavnik završio natjecanje s 35 negativnih bodova.

Svjetski juniorski prvak je postao Francuz Jean Baptiste Bernaz koji je danas naparavio najlošiji osobni rezultat na prvenstvu, stugavši 11., no dobra vremena iz prvih deset jedrenja donijela su 23 negativna boda, odnosno tri manje od drugoplasiranog Nathana Outteridgea. Australac također danas nije briljirao ostvarivši 25. mjesto. Najbolje plasirana jedriličarka je Argentinka Cecilia Carranza Saroli, na desetom mjestu ukupnog poretka.

Vezane vijesti

Nakon 19. pozicije u posljednjem plovu Ivan Taritaš, iz zagrebačkog jedriličarskog kluba Sveti Nikola, završio je ovo Svjetsko prvenstvo na 18. poziciji s 116 bodova.

U posljednjih 17 dana jedrenja u Australiji još je jednom dokazana kvaliteta hrvatskog jedrenja. Na dva natjecanja osvojene su dvije medalje, srebro Arona Lolića u kategoriji open i bronca Daniela Mihelića u juniorskoj konkurenciji Laser radiala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!