Rukomet

Južna Koreja - Francuska 27:25

Karlo Dževerlija, Branimir Korać • utorak, 09.12.2003.

U drugom susretu zagrebačke skupine sastale su se reprezentacije Koreje i Francuske. Nakon početnog ispitivanja snaga, Korejanke izuzetno brzom igrom u napadu, a agresivnim izlascima u obrani dolaze do prve veće prednosti. U 11. minuti imaju već vodstvo od 7:3, a devet minuta prije kraja prvog poluvremena vode 11:6...

U tom razdoblju Francuskinje nemaju odgovora na pokretljivu obranu Korejanki, a velike probleme u napadu stvara im lijevo krilo Woo Sun-Hee koja u prvih 15 minuta postiže četiri pogotka. U razdoblju od 21. do 24. minute Tervel i Vogein postižu vrlo bitne golove koji ponovno vraćaju Francusku u igru.

Korejanke ipak nastavljaju dobrom igrom i ponovo odlaze, prvo na 13:8, a zatim i do 15:10. U tom razdoblju odlična je na golu bila Oh Young-Ran koja je obranila sedam udaraca u prvom dijelu. U posljednjim trenucima prvog dijela Tervel smanjuje na 15:10 što je i konačan rezultat prvog dijela.

Slika 2 od 3.
Foto: Karlo Dževerlija

U drugi dio obje reprezentacije ulaze izuzetno agresivno, ali proporcionalno agresivnosti raste i broj pogrešaka. Prvih deset minuta protječe u nastojanjima Francuskinja da smanje rezultat, ali najviše što su se uspjele približiti bilo je na 17:14. Tada kreće korejski uragan i Korejanke rade veliku seriju i u 20. minuti već su na velikih 24:16. Francuskinje u dvije minute rade seriju 3:0 i i približavaju se na svega pet pogodaka razlike, ali ponovo rade glupe pogreške u napadu i kada im je Koreja dopustila povratak u utakmicu nisu to znale dobro iskoristiti.

Od 53. do 55. minute pogocima Cano, Lejeune i Ludwig potpuno se vraćaju u utakmicu i dolaze na 25:22, ali to je bilo i najviše što su mogle. Do kraja je ostalo premalo vremena i Koreja rutinski u završnici slavi 27:25.

Najefikasnije su u sastavu pobjednica bile Woo Sun-Hee sa šest pogodaka i Oh Seong-Ok s pet pogodaka. Kod Francuskinja bolje od ostalih bile su Leila Lejeune sa sedam pogodaka i Sophie Herbrecht koja je postigla četiri pogotka iz šest pokušaja.

Olivier Krumbholz (izbornik Francuske): "Igrali smo loše. Nismo dobro otvorili susret, imali smo velikih problema u napadu dok je obrana bila lošija nego u proteklim susretima, ali opet solidna. Imali smo individualno loš dan, dok su Korejanke baš u tom dijelu igre bile odlične. Polufinale nam je sve dalje i sada nam treba pobjeda Španjolske nad Korejom ili naša pobjeda nad Rusijom. Mi se ne predajemo i dalje se borimo barem za peto mjesto."

Sophie Herbrecht (igračica Francuske): "Naša obrana u ovom susretu nije nestala. Imali smo problema s brzinom Korejanki jer nitko do sada nije igrao tako brzo protiv nas."

Lim Young-Chul (izbornik Koreje): "Francuska je dobra ekipa. Mi smo u ovom susretu vrlo malo griješili i to je presudilo u našu korist."

Slika 1 od 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!