Rukomet

SiCG - Rusija 31:27

Karlo Dževerlija, Branimir Korać • utorak, 09.12.2003.

Rusija i Srbija i Crna Gora sastale su se u posljednjem susretu današnjeg dana u svojoj skupini drugog kruga natjecanja. Ruskinje u susret ulaze s laganom etiketom favorita što i potvrđuju početnim vodstvom 2:0...

Nakon početnog vodstva Rusije, sve do 15. minute Ruskinje vode gol do dva razlike kada reprezentativke SiCG preko Bojane Petrović iz sedmerca izjednačuju na 8:8. Izbornik SiCG u 20. minuti vadi iz igre Anu Vojčić i na vrata dolazi Slađana Đerić. Prvo vodstvo reprezentativke SiCG imaju u 23. minuti nakon kontranapada Maje Savić koja ih svojim četvrtim pogotkom dovodi u vodstvo 12:11.

Slika 2 od 3.
Foto: Karlo Dževerlija

Rusija ne realizira dva izgledna napada i Popović povećava prednost na 14:11. Dva brza kontranapada Smirnove i Bodnjeve vraćaju Rusiju na 14:13, ali Bojana Petrović sa zvukom sirene vraća SiCG u vodstvo od dva gola prednosti 16:14.

Reprezentativke SiCG još odlučnije ulaze u drugo poluvrijeme i nakon devet minuta igre već imaju vodstvo 21:17, a nakon dvije pogreške Ruskinja i velikih plus pet (23:18). Tada dolazi do malog pada u igri Srpkinja i Crnogorki što Ruskinje koriste kako bi se približile na svega pogodak zaostatka (25:24). U posljednjih sedam minuta reprezentativke SiCG pogotkom Ane Batinić ulaze s vodstvom 27:25.

Na vratima je stajala odlična Đerić, ali njene obranjene lopte obrana SiCG nikako nije mogla uhvatiti i Ruskinje preko Pazič uspijevaju iz trećeg pokušaja ponovo doći na minus jedan. Nakon toga ponovo slijede problemi za Rusiju jer SiCG preko Petrović i Budimir podižu vodstvo na plus tri (29:26). Dvije minute prije kraja susreta Oksana Romenskaja smanjuje na 29:27, ali Andrijana Budimir iz kontranapada ponovo vraća na plus tri. Bojana Petrović dvije sekunde prije kraja susreta pogađa za konačnih 31:27.

Uz raspoloženu Bojanu Petrović (deset pogodaka), vrlo dobre bile su Andrijana Budimir (šest pogodaka) i Maja Savić (pet pogodaka). Kod Rusije prvo ime bila je Nadežda Muravjeva sa šest pogodaka. U oba sastava zakazali su vratari. Vratarski par SiCg Vojčić - Đerić ukupno je obranio devet lopti, dok su Alizar i Suslina skupile svega 12 obrana.

Slika 1 od 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!