Rukomet

SiCG - Južna Koreja 35:33

Karlo Dževerlija, Branimir Korać • srijeda, 10.12.2003.

Epitet najzanimljivijeg susreta današnjeg dana prije samog početka pripao je sudaru SiCG i Koreje. Utakmicu bolje otvaraju reprezentativke SiCG koje visoko postavljenom obranom zadaju dosta problema Koreji i u prvih osam minuta dolaze do visokog vodstva 5:1...

Nakon vodstva SiCG 7:2, Korejke počinju igrati agresivnije u obrani, presing na deset metara, što vrlo brzo daje rezultata i u 14. minuti vodstvo SiCG je smanjeno na svega pogodak razlike, 7:6. Najzaslužnija za ovaj povratak je Woo Sun-Hee koja u seriji Koreje 4:0 postiže tri pogotka.

Slika 2 od 3.
Foto: Karlo Dževerlija

Reprezentativke SiCG imaju dosta problema s obranom Korejki, ali ipak postižu pogotke. Na drugoj strani Koreja igra izuzetno atraktivno, ali ne može doći do izjednačujućeg pogotka sve do 20. minute kada Woo Sun-Hee iz kontranapada izjednačuje na 11:11. Nakon dvije pogreške Korejanki SiCG preko Đokić i Budimir ponovno bježi na dva razlike.

Korejke plaćaju ceh agresivnoj obrani brojnim isključenjima, ali unatoč tome, zahvaljujući raspoloženoj Choi Im-Jeong održavaju rezultatsku neizvjesnost i u 29. minuti ponovo izjednačuju, 17:17. Do kraja poluvremena Korejanke povećavaju prednost na 19:17, a Srpkinje i Crnogorke ostaju bez Ane Batinić koja je isključena zbog jednog grubog prekršaja.

Početak drugog poluvremena ne donosi nikakve bitnije promjene. Koreja je i dalje u dobrom ritmu i vrlo brzo odlazi na plus četiri. Reprezentativke SiCG pokušavaju smanjiti vodstvo brzih Azijki i to im polazi za rukom u 41. minuti kada nakon nekoliko pogrešaka Koreje, ali i dvojbenih sudačkih odluka, izjednačuju na 24:24.

Nakon toga ponovno Koreja preuzima igru u svoje ruke i ponovo odlazi na plus dva. Izabranice izbornika Zorana Ivića na novo izjednačenje čekaju do 50. minute kada dolaze na 29:29, a već u idućem napadu Đokić pogađa za vodstvo 30:29. Koreja iz dva brza kontranapada ponovno dolazi u vodstvo 31:30, ali dva puta za redom griješe i SiCG ponovno ima priliku za vodstvo na ulasku u samu završnicu susreta. Priliku iskorištavaju Bojana Petrović i Andrijana Budimir koje u 56. minuti ponovno dovode SiCG u vodstvo 33:31.

Igra Koreje dobiva kaotičan izgled i SiCG iz dvije lagane kontre podižu vodstvo na velikih 35:31 tri minute do kraja susreta. Do kraja susreta nije bilo promjena, SiCG održala je vodstvo i na kraju slavila 35:33.

Pobjedničku ekipu predvodile su Budimir i Petrović s po osam pogodaka, dok su najbolje Korejanke bile Choi Im-Jeong s osam pogodaka i Oh Seong-Ok sa sedam pogodaka.

Zoran Ivić (izbornik SiCG): "Pripremali smo se za tešku utakmicu koja nas je danas čekala. Na osnovi saznanja koje smo dobili znali smo da imamo šanse protiv neugodne Koreje koja obično odlično otvara utakmicu. Ovog puta mi smo vrlo dobro krenuli, ali igračice su odstupile od dogovorenog i Koreja je na poluvrijeme otišla s vodstvom. U svlačionici sam podsjetio igračice na dogovor prije susreta i odigrali smo drugi dio vrlo dobro. Znali smo da Koreja pada u igri u posljednjih deset minuta i tu smo tražili našu priliku. U završnici smo podigli ritam igre i zasluženo pobijedili."

Bojana Petrović (igračica SiCG): "Iako smo igrali bez Tomanović i kasnije Batinić nismo previše osjetili njihov nedostatak, Tanja Milanović ih je odlično odmijenila. Mislim da je u ovom susretu odlučila naša obrana u završnom dijelu. Oduzeli smo nekoliko lopti i došli u pozicije za postizanje laganih golova. U napadu je bilo izuzetno teško igrati protiv brzih Korejanki. Izuzetno je teško dodati loptu na takvu obranu jer ti cijelo vrijeme mašu pred licem i jednostavno nisi slobodan."

Slika 1 od 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!