Rukomet

Mađarska - Norveška 24:24

Igor Dragozetić • srijeda, 10.12.2003.

Mađarska i Norveška podijelile su bodove u susretu koji je zbog nestanka struje potrajao tri i pol sata. Prije prekida Mađarska je kontrolirala igru i rezultat no finišu nisu uspjele obraniti pogodak prednosti te Lunde tri sekunde prije kraja donosi bod Norveškoj...

Mađarska fenomalno otvara utakmicu. Palinger je u prvih pet minuta skupila tri obrane zaustavivši sve što je išlo prema njoj, s druge strane napadačice su realizirale četiri situacije te je na semaforu stajalo 4:0. Norvežanke dolaze do prvoga gola tek u šestoj minuti iz sedmerca.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Dragozetić

Međutim, polovicom prvoga dijela mađarska prednost se istopila te je Norveška izjednačila na 6:6. Umjesto prelaska u vodstvo padaju u igri i Mađarska još jednom ima četiri gola viška (10:6). Ovoga puta uspijevaju zadržati prednost te na odmor odlaze s rezultatom 14:11.

Nakon dvije i pol minute igre u drugome dijelu, u kojima nije bilo golova, došlo je do nenadanog prekida meča zbog nestanka struje. Prekid je potrajao oko 100 minuta, a nastavak je donio nervoznu utakmicu s brojnim greškama i prekršajima. Četiri minute prije kraja Norveška dolazi do izjednačenja, a zatim i vodstva 23:22. U posljednju minutu ulazi se izjednačenim rezultatom.

Palinger najprije brani norveški pokušaj, a zatim Gorbicz pogađa za vodstvo Mađarske. Norvežankama je ostalo 11 sekundi i igrač više, što koristi Lunde i pogađa za konačnih, neodlučenih 24:24.

Najbolje pojedinke u oje reprezentacije bil su vratarke. Palinger je skupila 18 obrana, dok je Leganger obranila 17 napada. U napadu najefikasnije su bile Aamodt i Radulovics sa šest golova.

Lajos Mocsai, mađarski trener: "Ovo je bila posebna utakmica. U svojoj karijeri koja traje 22 godine nisam vidio ovako uzbudljiv meč. Razočaran sam jer smo cijelo vrijeme vodili i na kraju izgubili bod. Mislim da smo imali veće mogućnosti za pobjedu od naših suparnica. Dramatična završnica pokazala se presudnom. Sutra je konačni dan odluke."

Thorir Hergeirsson, norneški pomoćni trener: "Čestitam Mađarima na dobroj borbi. Želio bih istaknuti obostrano sporstko ponašanje. Na kraju mogu reći da smo sretni bodom koji smo osvojili."

Slika 2 od 2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!