Rukomet

Polufinala Francuska - Ukrajina i Mađarska - J. Koreja

Marko Breljak, Ivor Krapac • četvrtak, 11.12.2003.

Pobjedama nad Rusijom i Španjolskom te pobjedom Austrije nad Srbijom i Crnom Gorom, Francuska i Južna Koreja osigurale su polufinale.
Naši novinari su na licu mjesta na svim utakmicama, a sve rezultate možete pratiti UŽIVO NA SPORTNET.HR.

U prvom poluvremenu obje reprezentacije izmjenjivale su se u vodstvu, a najveća prednost bila je dva pogotka. Imale su je i jedne i druge. U drugom poluvremenu Koreja je bježala do 18:14, pa 28:25, no Španjolke su se oba puta uspjele vratiti. U završnici više nisu, završilo je s tri razlike...

Lee Sang-Eun zabila je 11 golova za pobjednice, a Cristina Gomez, Montserrat Puche i Susanna Fraile ubilježile su po sedam za Španjolke. Momčad s Pireneja je eliminirana, a Koreja još ima šansi za polufinale, ali ovisi o drugima.

Slika 1 od 1.

Francuska i Rusija igrale su jednu vrlo tvrdu utakmicu, a rezultat prve utakmice nije odgovarao niti jednim niti drugima, jer nisu smjele izgubiti. To je očito imalo velikog utjecaja na igru, jer su golovi bili prava rijetkost. Tako je u 24. minuti rezultat tek 4:4, a na poluvrijeme se odlazi s prednošću 8:7 za Rusiju. Tek nešto otvorenije bilo je u drugom poluvremenu, a na kraju je Francuska odnijela "tijesnu" pobjedu i plasirala se u polufinale. Za to su najazaslužnije vratarka Valerie Nicolas sa 15 obrana, dok je najbolji strijelac bila Melinda Jacques sa četiri pogotka.

U svojem posljednjem susretu Austrijanke su uvjerljivo svladale reprezentaciju Srbije i Crne Gore, koja tako neće vidjeti polufinale, a niti borbu za peto mjesto. Praktički od početka utakmice Austrija je bila bolja, a već na poluvremenu su Austrijanke imale velikih osam pogodaka prednosti 22:14. Na kraju je završilo rezultatom 38:27 za Austriju.

Odlična je bila vratarka Beate Hofmann, koja je sa 19 obrana "izludila" reprezentativke SiCG, dok je najefikasnija igračica bila Ofenbock sa deset golova. U sastavu Srbije i Crne Gore najbolje je bila Bojana Petrović sa devet golova.

Uoči svoje posljednje utakmice, Norveška i Slovenija trebale su pobjedu, jer se u bilo kakve druge kombinacije niti jedne niti druge nisu mogle uzdati. Bila je to utakmica sa dosta čudnim tijekom rezultata. Norvežanke su pobele 9:6, a potom Slovenke odlaze sa prednošću 13:14 na poluvrijeme. Norveška je bila bolja veći dio drugog poluvremena, vodila deset minuta prije kraja 25:20, potom i 28:24, no Slovenija se tri minute prije kraja vraća na 28:28.

Na kraju su više sreće imale Norvežanke, kojima Hynne svojim devetim golom (iz samo 11 pokušaja) donosi pobjedu.

No nije bilo spasa za Norvešku. Ukrajina je već ranije osigurala polufinale, a motivirane Mađarice krenule su sjajno, od prve minute "lomile" Ukrajinke, i na poluvremenu imale velikih osam pogodaka prednosti. Do kraja utakmice su prednost još samo povećavale, a sve je završilo rezultatom 23:35.

Na golu je ponovo sigurna bila Palinger sa 12 obrana, dok je Bojana Radulović postigla osam pogodaka. Isto je na drugoj strani uspjelo Lyapini.

Utakmica koja nije ni o čemu odlučivala, dvoboj suparnica koje su i ranije znale da ne mogu ni do polufinala ni do petog mjesta, donijela je pobjedu Rumunjske. Njemačka je "stradala" s 31:23, a sve je bilo jasno već na poluvremenu, kod 18:11. Luca je zabila devet golova za pobjednice, a Dinu se pridodala s 15 obrana. Njemice nisu imale puno koristi od pet pogodaka Jurack.

Slika 2 od 2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!