Rukomet

Južna Koreja - Španjolska 32:29

Karlo Dževerlija, Branimir Korać • četvrtak, 11.12.2003.

Posljednji dan drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva donosi nam tri izuzetno neizvjesne i uzbudljive utakmice. U prvom ključnom dvoboju sastale su se reprezentacije Koreje i Španjolske. Korejankama u ovom susretu igra samo pobjeda, dok su Španjolke u nešto boljoj situaciji jer su u ovaj susret ušle s bodom više od Koreje...

Prvih desetak minuta susreta protječe u obostrano izjednačenoj igri s izmjenama u vodstvu. Korejke u napadu igraju dosta brzo i pokretljivo što otvara prostor na crti pa u početku dominira njihova kružna napadačica Huh Soon-Young. Španjolke, pak, koriste svoju visinu i rezultat kontroliraju jakim udarcima s devet metara.

Slika 2 od 3.
Foto: Karlo Dževerlija

Nakon prvog osjetnijeg vodstva Španjolske, 8:6, Korejke počinju u obrani više izlaziti na vanjske pucačice, ali u napadu rade početničke greške i Španjolska bez većih problema održava prednost. U 21. minuti Korejke s dva gola Lee Gong-Joo dolaze na 9:9. Tri minute prije kraja prvog dijela Koreja preko odlične Lee Gong-Joo prvi puta dolazi do dva pogotka prednosti, 13:11. Do kraja prvog dijela ostaje isto odstojanje, Koreja na poluvrijeme odlazi s vodstvom 15:13.

Koreja odlično otvara drugo poluvrijeme i u tri minute bježi na 18:14. Španjolska se ne predaje tako lako i do 40. minute izjednačuje na 18:18. Slijedi odlično razdoblje korejskog kapetana Lee Sang-Eun koja do 50. minute postiže ukupno devet pogodaka i održava korejsko vodstvo od pogotka do dva prednosti. U posljednjih osam minuta Koreja sedmim pogotkom Huh Soon-Young ulazi s prednošću od tri pogotka 28:25.

Pet minuta prije kraja susreta Španjolke nakon isključenja jedne Korejke dobivaju priliku za povratak u susret što i koriste te dolaze na 29:28. Lee Sang-Eun tri minute prije kraja podiže na 30:28, ali tada Koreja opet ostaje s igračicom manje. Cristina Lopez smanjuje na 30:29, ali Koreja u posljednjih minutu i pol s igračicom manje postiže još dva pogotka za konačnih 32:29. Nakon ovog susreta Španjolska je izgubila sve šanse za ulazak u polufinale.

Odlične Korejke predvodila je Lee Sang-Eun s 11 pogodaka iz 15 pokušaja, a odlična je bila i kružna napadačica Huh Soon-Young sa sedam pogodaka. Po sedam pogodaka u španjolskoj reprezentaciji postigle su Cristina Gomez, Montserrat Puche i Susanna Fraile.

Slika 1 od 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!