Rukomet

Rumunjska - Njemačka 31:23

Igor Dragozetić • četvrtak, 11.12.2003.

U prvoj utakmici posljednjega dana druge faze Svjetskoga prvenstva, u Rijeci su se sastale reprezentacije Rumunjske i Njemačke. Na kraju susreta koji je odigran u revijalnom tonu slavile su reprezentativke Rumunjske 31:23...

U početnoj trećini prvoga dijela ekipe su bile izjednačene. Njemice tada dolaze do prvoga vodstva 5:4, ali ne uspijevaju ga zadržati. Rumunjke počinju igrati angažiranije i u 25. minuti dolaze do prednosti 16:10. Nakon prvih trideset minuta sve je bilo riješeno, Rumunjska je vodila 18:11.

Drugi dio nije donio nikakve dramatične promjene, Rumunjska nije dozvolila protivnicama da im se približe te je rutinski i smireno došla do konačne pobjede.

Najbolja igračica u redovima pobjednica bila je Luca s devet pogodaka, dok je Dinu skupila 15 obrana. U ekipi Njemačke najviše golova postigla je Jurack, pet.

Aurelian Rosca, pomoćni trener Rumunjske: "Danas smo igrali dobro. Konačno smo pobijedili, no pobjeda je stigla prekasno. Na ovoj utakmici se najbolja vidjelo da je poraz protiv Slovenija bio slučajan i da je ovo naše pravo lice."

Ekke Hoffmann, trener Njemačke: "Čestitam reprezentaciji Rumunjske na zasluženoj pobjedi. Psihički nismo bili spremni za ovu utakmicu, jer naša koncentracija nije bila na visokoj razini. Nadam se da će reagirati i IHF, jer je danas bilo evidentno da ovi suci nisu za tu kategoriju."

Slika 1 od 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!