Rukomet

Početak raspleta

Ivor Krapac • subota, 13.12.2003.

Četiri skupine prvog kruga – četiri polufinalista. Tako se to posložilo na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, a završna uzbuđenja očekuju nas danas i sutra...
Naši novinari su na licu mjesta na svim utakmicama, a sve rezultate možete pratiti UŽIVO NA SPORTNET.HR.

Subotu će otvoriti utakmica za peto mjesto. U 13.30 sati susrest će se Španjolke i Norvežanke, dvoboj koji pobjednicama osigurava Olimpijske igre u Ateni... Vidjet ćemo tko se bolje oporavio od "šoka" nakon ispadanja iz konkurencije za medalje.

Prvo polufinale donosi susret Francuske i Ukrajine. Francuskinje su na ovom SP-u izgubile samo od Korejki, a Ukrajinke od Mađarica – poraz koji im je odnio prvo mjesto u drugoj, riječkoj skupini. U prvom krugu Francuska se "prošetala" skupinom A (Split), a Ukrajina je, uz samo jedan remi, protiv Rumunjske, prošla skupinu C (Karlovac). Susrest će se u 16 sati.

U 19.15 sati na redu su Mađarska i Južna Koreja. Mađarice pamte samo jedan poraz, protiv Njemica u skupini D prvog kruga, u Čakovcu, a u drugom krugu u Rijeci jednom su odigrale i neriješeno, protiv Norvežanki. Posljednja utakmica drugog kruga bila je "šetnja" protiv rasterećene Ukrajine, 12 golova razlike za prvo mjesto u skupini... Korejke su polufinalistice s najviše poraza, u prvom krugu u Poreču (skupina B) protiv Ruskinja, a u drugom u Zagrebu protiv SiCG. Sve najvažnije su, međutim, dobile – i uz poklapanje drugih rezultata evo ih među posljednjih četiri. Hoće li Mađarice moći kontrolirati njihovu brzinu i agresivnost?

Prvi čin raspleta je pred nama...

Raspored završnice:
13.30 - Španjolska - Norveška (za peto mjesto)
16.00 - Francuska - Ukrajina
19.15 - Mađarska - Južna Koreja

Nedjelja:
16.00 - za treće mjesto
19.15 - finale.

Slika 1 od 2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!