Rukomet

Mađarska i Francuska u finalu, Španjolska na OI

Ivor Krapac • subota, 13.12.2003.

Mađarska i francuska reprezentacija sutra će odlučivati o pobjedničkoj ekipi ženskog Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj...
Naši novinari su na licu mjesta na svim utakmicama, a sve rezultate možete pratiti UŽIVO NA SPORTNET.HR.

Mađarice su u polufinalu s 40:38 slavile protiv Korejki, a Francuska je s 28:26, nakon dva produžetka, svladala Ukrajinu. Španjolska je u utakmici za peto mjesto dobila Norvežanke, što znači da će dogodine putovati na Olimpijske igre u Ateni. Završilo je s 27:26...

Slika 2 od 2.
Foto: Karlo Dževerlija

Prvo polufinale, "sudar" Mađarske i Južne Koreje, donijelo je puno uzbuđenja. U prvom poluvremenu su po tri gola prednosti imale i jedne i druge, a Mađarice su s tom razlikom i otišle na "veliki odmor", bilo je 22:19. U drugom dijelu Mađarska je uglavnom vodila, a Koreja pokušavala (a nerijetko i uspijevala) stizati zaostatak. Ipak, do kraja nisu izdržale, dogodilo se veliko slavlje mađarskih igračica i oko 700 navijača na tribinama Doma sportova.

Mađarska za prolaz u borbu za zlato najviše može biti zahvalna Irini Sirini, koja je obranila 18 udaraca. Bojana Radulovics opet je zabila najviše, osam golova, a Korejkama nije pomoglo deset pogodaka Oh Seong-Ok.

U drugom polufinalu odluka je pala tek nakon 70 minuta. Prvih 60 završilo je s 25:25, a u dodatnom razdoblju Francuskinje su imale nešto više mirnoće. Junakinja je bila Stephanie Cano, koja je u drugom produžetku zabila oba francuska gola (to su joj bili i jedini pogoci na utakmici), za veliko slavlje ekipe Oliviera Krumbholza. Ukrajinke su u prvoj fazi susreta izgledale bolje, u završnici poluvremena imale su i 12:7, ali su postupno padale u igri.

Leila Lejeune zabila je osam golova iz 17 udaraca za pobjednice, a golmanica Valerie Nicolas ubilježila je 14 obrana. Kod Ukrajinki je najviše pokazala Olena Jacenko, sa šest golova.

Utakmica za peto mjesto također je bila vrlo izjednačena, na kraju su nešto više dale Španjolke, a dobile su sve. Dogodine u Grčkoj očekuje ih najveći svjetski sportski skup... Poluvrijeme je završilo neriješeno, 14:14, a u drugom dijelu Norvežanke će najviše pamtiti situaciju četiri minute do kraja, propuštenu kontru Gro Hammerseng koja im je mogla donijeti vodstvo od 25:23. Dva razlike su kasnije uzele Španjolke, golom Marte Mangue za 27:25 samo 50 sekundi do kraja, pa Norvežanke više nisu imale vremena za potpuni povratak.

Puche Diaz zabila je najviše za pobjednice, deset golova, a Sanchez Bravo završila je s 12 obrana. Norveška golmanica Cecilie Leganger prikupila je 18 obrana, a Kristine Lunde istaknula se s devet pogodaka.

Slika 1 od 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!