Zimski sportovi

Hokej: Gričanke svladale Celje

Damir Gluhak • nedjelja, 01.02.2004.

Pobjedu koju su jučer hokejašice Griča najavile danas su uspjele ostvariti. Velikim trudom i zalaganjem, uspjele su savladati celjanke i doći do prve i povijesne pobjede svog kluba uopće u službenim nastupima...

Slika 1 od 2.
Foto: Damir Gluhak

Od početka utakmice naše cure krenule su po pogodak. Ponovo su ispromašivale nekoliko izglednih prilika, ali nisu prestajale napadati. Strpljivom igrom nastavile su igrati u drugoj trećini, pritišćući Slovenke. Malobrojne prilike gošći uspješno je zaustavljala obrana Griča na čelu sa vratarkom Petrom Belobrk. Nakon isključenja jedne gostujuće igračice sredinom drugog dijela utakmice, izveden je buli pred golom slovenki. Mondecar je dodala do Makar koja je udarcem iz daljine savladala vratarku Celja. Nakon svega minutu igre krasnim solo prodorom Diana Krušelj-Posavec povisila je rezultat na 2-0. Malo opuštanje nakon vodstva donijelo je pogodak celjanki iz kontranapada.

Pozitivan rezultat Griča u trećem dijelu igre natjerao je gošće da pokušaju izjednačiti. Desetak minuta izmjenjivale su se momčadi u napadu, ali bez rezultata. Tada je jedan pak na centru pokupila kapetanica Diana Krušelj-Posavec, promiješala obranu Celja i lako postigla pogodak. No gošće su odmah smanjile preko svoje ponajbolje igračice Mojce Duh. Ipak u 54. minuti loše dodavanje celjanki presjekla je ponovo Diana i sjurila se pred gostujuću vratarku i kroz noge je savladala za konačnih 4-2.

Do kraja nije bilo više većih prilika pa su nakon isteka vremena igračice Griča mogle početi proslavljati zasluženu pobjedu skačuči na vratarku Belobrk. Za okupljenih stotinjak gledatelja "Pčelice" su pobacale svu opremu u zrak i izvele su nekoliko pirueta i skokova. Osim spomenutih igračica valjalo bi istaknuti Medardu Pack, Danijelu Marošan i Elu Filipec, ali i ostale cure koje su uloženim trudom zaslužile veliku pobjedu koja će im mnogo značiti pred uzvrat za sedam dana u Celju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!