Zimski sportovi

NHL: Mark Messier na tragu Gretzkog

Maša Babić • srijeda, 05.11.2003.

Noćas su NY Rangersi slavili ne samo pobjedu već i ulazak u povijest kapetana momčadi Marka Messiera. Messier je u utakmici protiv Dallasa postigao dva gola i prestigao Gordie Howea na NHL-ovoj listi postignutih bodova u karijeri. Messier ih ima 1851 u 1691 odigranih utakmica. Obojica zaostaju za Wayneom Gretzkym za 1007 bodova...

Messier se nalazi na 7 mjestu sa Mariom Lemieuxom sa 683 gola, na listi asistenata je treći sa 1169 asistencija, a prema odigranim utakmicama drugi je do Howea. Osim toga slavio je i golman Jussi Markkanen koji je obranio 30 udaraca i postigao svoj prvi shutout ove sezone.

Tampa Bay do noćas je bila jedina nepobjeđena momčad NHL lige u ovoj sezoni. Čast su imali Washington Capitalsi koji su se vratili nakon šest poraza i sa 5:1 pobjedili «munje» na njihovom terenu. Posebno zaslužan za pobjedu je južnoafrički Washingtonov vratar Olaf Kolzig sa 41 obranom, a istakli su se i Zubrus sa dva gola te Lang sa golom i dvije asistencije. Tampa je pak u prvih 40 minuta primila svih pet golova, a jedini za Tampu je postigao St. Louis u zadnjoj trećini.

Colorado je pak uspio izvući remi protiv Minnesote. Povela je Minnesota sa dva gola da bi zatim Colorado izjednačio, a ista priča onda se ponovila još jednom što je utakmicu odvelo u produžetak koji nije ništa promjenio. Konačan rezultat bio je 4:4, a Colorado je spasio Kovaljčuk sa dva gola. Kod Minnesote su se istakli Laaksonen sa dva gola i asistencijom i Brunette sa golom i asistencijom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!