Zimski sportovi

Medveščak u četvrtfinalu

Maša Babić, Damir Gluhak • petak, 09.01.2004.

Hokejši Medveščaka svladali su danas u utakmici Interlige u Ledenoj dvorani Doma sportova Acroni Jasenice sa 2:0. "Medvjedi" su tako potvrdili svoj prolaz u četvrtfinale Interlige i popeli se na sedmo mjesto ukupnog poretka...

Oba gola postigao je Veljko Žibret, jedan u prvoj, a drugi u zadnjoj trećini. Slavija M Optima nalazi se na posljednjem, devetom, mjestu te ispada iz daljnjeg natjecanja.

U posljednjem susretu prije doigravanja ekipa Medveščaka pobijedila je stare suparnike, momčad Jesenica, 2-0 (1-0,0-0,1-0).

"Medvjedi" su imali najveću posjetu od 700 ljudi u ovoj sezoni. Najavljena organizirana podrška gostujućih navijača je izostala pa navijanje nije bilo žestoko. Utakmica je počela oprezno, bez većih prilika. Ipak, domaći preuzimaju kontrolu nad igrom i dvije prilike Chovaneca i Longauera odlično brani reprezentativni vratar Slovenije, Kristan. Treću priliku u 17. minuti iskoristio je prekrasnim solo prodorom Veljko Žibret.

Slika 1 od 2.
Foto: Karlo Dževerlija

U drugoj trećini nije bilo lijepe igre jer su gosti nastavili dosta oprezno napadati, a Medveščak nije žurio jer je imao rezultat koji mu odgovara.

U posljednjem dijelu igre suparnici su nastavili igrati oprezno. Nakon jednog dužeg napada Gojanović je uspio prebaciti pak prema Žibretu, koji je opalio iz prve i smjestio ga u rašlje Kristanova gola. Primljeni gol je natjerao Jesenice da pokušaju nešto napraviti u napadu, što je ostavilo dosta prostora za napade obje ekipe. Do kraja više nije bilo golova, pa je Drago Ljubić mogao proslaviti prvu utakmicu ove sezone u Interligi bez primljenog pogotka. To nije uspjelo niti izvrsnom Ulčaru kojeg je Ljubić i na ovoj utakmici zamijenio zbog ozljede.

U momčadi Jesenica istakao se tek Terlikar i spomenuti Kristan. Sudio je Hrelja uz minimalni broj isključenja, Medveščak 2 minute i Jesenice 6 minuta.

U doigravanje Medveščak vjerojatno u utorak i srijedu s dvije gostujuće utakmice s mađarskom momčadi Alba Volan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!