Zimski sportovi

NHL: Težak povratak Fedorova u Detroit

Nikola Movrić • četvrtak, 04.12.2003.

Sinoć je u sjeverno-američkoj hokejskoj ligi odigrano 7 utakmica, od toga su samo dvije domaće momčadi uspjele pobjediti. «Crvena krila» Detroita svoj su «bjes» na domaćem ledu pokazali protiv Anaheima, dok je Philadelphia uvjerljivo pobjedila «pingvine» iz Pittsburgha...

Boston Bruinsi su u gostima pobjedili Atlantu Trashers, Predatori iz Nashvilla su u produžetku pobjedili Carolinu. Minnesota je jednim pogotkom Gaborika osigurala pobjedu u gostima protiv Edmontona, dok je Chicago na domaćem ledu izgubio od Buffala golom razlike. Ottawa je uvjerljivo pobjedila domaću Floridu.

Posebna atmosfera bila je baš u Detroitu. Naime dugogodišnji član «crvenih krila» Sergej Fedorov poslije 13 godina karijere u Detroitu, jučer se vratio u taj isti grad, sad kao član suparničke momčadi. Iako je godinama u dresu Detroita blistao, navijači su ga svejedno vrijeđali, te ga nazivali izdajnikom.. Razigrana momčad Detroita s lakoćom je pobjedila suparnike, iako je nakon prve trećine izgledalo da će biti teško (1:1). U drugoj je dvaput pogodio Datsyuk, te jednom Maltby i Williams, dok je za goste pogodio upravo Sergej Fedorov, što je još dodatno razljutilo navijače. U zadnjoj trećini pogodili su još Shanahan za Detroit, te Martensson za Anaheim. «Bio sam jako uzbuđen prije utakmice, htio sam kontrolirati osjećaje, no bilo je teško kad sam izašao na led. Nisam mislio puno na to kako će biti, znao sam što očekivati. To je bila normalna reakcija navijača», rekao je Fedorov poslije utakmice.

NHL, 4. prosinac, rezultati: Carolina - Nashville 1:2 (pr.), Philadelphia – Pittsburgh 5:2, Atlanta – Boston 4:6, Detroit – Anaheim 7:2, Florida – Ottawa 0:4, Chicago – Buffalo 2:3, Edmonton – Minnesota 0:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!