Vodeni sportovi

Janica i Ivica i po HOO-u

Bojan Purić • utorak, 20.01.2004.

U povodu 12. obljetnice prijema Hrvatskog olimpijskog odbora u članstvo MOO-a, održana je svečanost "Veliki dan hrvatskog sporta", tradicionalno proglašenje najboljih u protekloj godini. Najboljim sportašima očekivano su izabrani skijaši Janica i Ivica Kostelić.

Slika 1 od 1.

Najboljom momčadi, ali i najuspješnijim sportskim promicateljem Hrvatske proglašena je rukometna reprezentacija, a njen izbornik Lino Červar najbolji je trener godine. Najbolja ženska ekipa je stolnoteniska reprezentacija.

U kategoriji sportaša s invaliditetom nagradu je dobila atletičarka Marija Iveković, a najveće nade su atletičarka Valentina Srša i jedriličar Marin Mišura.

Trofej "Matija Ljubek" za osobite dugogodišnje zasluge u sportu dobili su nogometni trener Tomislav Ivić, hokejaški djelatnik Ivo Ratej, boksački sudac Franko Blagonić, košarkaški trener Petar Skansi, te Teniski klub Split. Trofej MOO-a "Istaknutost u sportu" pripao je Vinku Šoljanu, organizatoru priredaba u daljinskom plivanju.

Ovom prigodom predsjednik HOO-a Zlatko Mateša uručio je Antunu Vrdoljaku povelju, kao počasnom predsjedniku krovne kuće hrvatskog sporta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!