Zimski sportovi

NHL: Ottawa u produžetku bolja od Floride

Hrvoje Pavić • utorak, 23.12.2003.

Sinoć je u NHL-u odigrano osam utakmica od kojih su čak tri otišle u produžetak. Vancouver je remizirao 4:4 s L.A.-om, Ottawa je bila bolja od Floride, a Detroit je na domaćem terenu slavio protiv St. Louisa...

U najzanimljivijoj utakmici večeri Ottawa je pred domaćom publikom slavila, doduše tek u produžetku, 3:2 protiv Floride. Domaćini su vrlo dobro ušli u utakmicu i već nakon nekoliko minuta vodili su 1:0, a strijelac je bio Vermette. Druga trećina je bila ujedno i najzanimljivija. U samo pet minuta gosti su izjednačili, poveli te su domaćini opet izjednačili. Najbolji igrač Floride u tom susretu Bure prvo je poravnao rezultat na 1:1, a nakon toga svoju je momčad doveo i u vodstvo.

To vodstvo međutim nije bilo dugog vijeka. Ottawa je nedugo nakon toga izjednačila zgoditkom Havlata i utakmica je morala u produžetak. Sretniji i spretniji u tom nastavku bili su domaćini koji su slavili i konačnu pobjedu nakon gola Whitea za 3:2. Još valja istaknuti učinak golmana Floride. Luongo je naime obranio 42 udarca upućenih na njegov gol.

Detroit je u relativno mirnoj utakmici došao do vrijedne pobjede. "Wingsi" su pred domaćom publikom došli do novih bodova pobijedivši St. Louis s 2:1. Gosti su počeli bolje te su došli u vodstvo golom Drakea. Domaćini ubrzo izjednačuju golom Datsyuka, a do nove pobjede dolaze u zadnjoj trećini golom Whitneyja.

Vancouver nastavlja s neuvjerljivim nastupima. Ponekad odigraju sjajno, a ponekad ne igraju baš ništa. Takva je recimo bila utakmica odigrana noćas u Vancouveru. Poveli su domaćini golom Bertuzzija, no tu su iznenada stali. Dozvolili su gostima da održe pucački trening te da do sredine druge trećine dođu u vodstvo od čak 4:1. Golove za goste zabijali su Frolov, Robitaille, te dva izvrsni Palffy.

Tada domaćini pokazuju ono svoje drugo lice te kreću sa izvrsnom igrom. Do kraja drugog perioda smanjuju na 3:4 golovima Sopela i Chubarova, a u trećoj trećini izjednačuju na 4:4 golom Ruutua. U produžetku izgleda niti jedni niti drugi nisu imali snage za nove pogotke te je rezultat tako ostao 4:4.

Od ostalih utakmica valja izdvojiti pobjedu San Josea od 2:1 nad Anaheimom, pobjedu Montreala od 4:1 protiv Pittsburgha te pobjedu New York Rangersa od 4:2 protiv Bostona.

NHL, 22. prosinca, rezultati: San Jose – Anaheim 2:1; Nashville – Phoenix 3:3; Montreal – Pittsburgh 4:1; Carolina – Dallas 1:3; New York Rangers – Boston 4:2; Vancouver – L.A. 4:4; Ottawa – Florida 3:2; Detroit – St. Louis 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!