Zimski sportovi

Ivica ispao, odličan Palander

Vedran Stilin • nedjelja, 04.01.2004.

Jutros je vožena prva vožnja slaloma u Flachau za skijaše. Najbolje vrijeme je postigao Kalle Palander, dok je Ivica Kostelić ispao iz utrke.

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

Prvi koji je staratao, Kalle Palander, ostvario je i najbolje vrijeme, 49.73. Već druga vožnja, Benjamina Raicha, pokazala je da je Palander odlično vozio. Austrijanac je došao do zaostatka od 92 stotinke. Treći je startao također Austrijanac, Manfred Pranger, koji je bio malo uspješniji od svog sunarodnjaka, ali samo za šest stotinki.

I tako su se mijenjali skijaši, ali se nitko nije uspio ni približiti vremenu Finca. Prvi prolaz je svakome odnio 40-ak stotinki, dok bi krajnje vrijeme donijelo i sekundu zaostatka. Već se pomislilo da je nemoguće sustići Palandera, sve dok nije startao Ivica Kostelić.

Odličnim prvim dijelom došao je na prolazno mjerenje sa samo pet stotinki zaostatka, ali par vrata kasnije dolazi do kobne pogreške koja Ivicu izbacuje iz daljnje utrke. Zasigurno bi bio među vodećima da je uspio doći do cilja. Istu sudbinu s Ivicom podijelio je Bode Miller koji ove sezone teško dolazi do cilja. Druga vožnja je na rasporedu u 12:30.

Flachau, rezultati prve vožnje slaloma:

1. K. PALANDER (FIN) 49.73
2. M. PRANGER (AUT) +0.86
3. B. RAICH (AUT) +0.92
4. G. ROCCO (ITA) +1.08
5. R. SCHOENFELDER (AUT) +1.74
6. A.L. SVINDAL (NOR) +1.78
7. M. LARSSON (ŠVE) +1.8
8. P. BOURGEAT (FRA) +1.84
9. T. STIANSEN (NOR) +1.86
10. M. MOELGG (ITA) +1.9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!