Zimski sportovi

Rahlves bolji od Austrijanaca i Kjusa

Marko Breljak • petak, 23.01.2004.

Poput jučerašnjeg spusta i superveleslalom, vožen u petak, bio je vrlo uzbudljiv. Jučer je presuđivala jedna stotinka, a danas samo tri, za koliko je Amerikanac Rahlves bio brži od Maiera...

Očekivalo se da će glavne uloge na Super G-u u Kitzbuehlu pripadati ponovo Kjusu, Eberharteru i naravno Maieru, koji je osvojio svaki Super G, koji je skijao u Kitzuehlu. "Herminator" je triput osvajao superveleslalom u Kitzbuehlu, a na stazu je išao sa brojem 29.

Kitzbuehl, Super G:
1. Rahlves (SAD) 1:23.08
2. Maier (AUT) +0.03
3. Walchhofer (AUT)+0.39
4. Schifferer (AUT) +0.44
5. Kjus (NOR) +0.53
6. Trinkl (AUT) +0.64
7. Hoffmann (ŠVI) +0.69
8. Cuche (ŠVI) +0.75
9. Eberharter (AUT) +1.01
10. Accola (ŠVI) +1.03
...

Prije njega je stazu odlično odvozio Rahlves, koji je očito u odličnoj formi, što je potvrdilo i jučerašnje treće mjesto. Amerikanac je vozio praktički bez pogreške, a nije ga uspio "skinuti" niti Kjus, koji je zaostao nekih pola sekunde, i na kraju završio na petom mjestu.

Maier je skijao odlično, no na kraju tri stotinke presporo, sreća se nasmijehnula Rahlvesu, a kada je još u cilj na deveto mjesto stigao Stefan Eberharter, slavlje za Amerikanca je moglo početi. Rahlves je nakon utrke bio prezadovoljan: "Odlično se osjećam, pobijediti u tako slavnom skijaškom mjestu kao što je Kitzbuehl, nije mala stvar. Išao sam dobro, ostvario dobar rezultat, a odličan je bio i Maier, no njegovu na žalost, a moje veselje, sreća je bila danas na mojoj strani."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!