Zimski sportovi

NHL: Calgary "razbio" Anaheim u gostima

Hrvoje Pavić • utorak, 20.01.2004.

Sinoć je u NHL-u odigrano sedam utakmica. San Jose je pobijedio Detroit, Vancouver je izgubio od Dallasa, a Calgary je u gostima ponizio Anaheim...

Kakvu li su samo utakmicu imali prilike vidjeti navijači Anaheima. Posebnu, no sigurno ne baš i dragu. Povele su "moćne patke" odmah na početku golom Fedorova, a nedugo nakon toga isključen je igrač Calgarya, Oliwa, do kraja utakmice zbog namjernog nanošenja ozljede. Tko bi se tada nadao da će kola krenuti nizbrdo za domaćine. Calgary se vraća u utakmicu početkom druge trećine golom Lydmana, a nakon toga slijedi serija od četiri gola kojom je razbijena momčad domaćina. Golove su dali: Gelinas, Saprykin, Green te Clark. Krajnji rezultat je bio 1:5, a izdvajamo i učinak golmana Calgarya koji je uhvatio pločicu 36 puta.

San Jose je protiv Detriota došao do važne pobijede. Utakmica i nije bila spektakularna, no to ne umanjuje njezinu vrijednost. Poveli su domaćini krajem prve trećine golom Harveya, a isto se ponovilo i krajem druge trećine kada je strijelac bio Dimitrakos. To je bilo 2:0 za San Jose, a Detriot je do kraja uspio samo smanjiti na 2:1 golom svojeg ponajboljeg igrača, Yzermana. Nabokov na golu San Josea obranio je 34 udarca.

Vancouver i dalje oscilira na domaćem terenu. Ovaj put "mjeru su im uzeli" dečki iz Dallasa. Povele su "zvijezde" golom Turgeona. Vancouver se vraća u igru brzim golom Lindena, ali se na odmor nakon prve trećine ipak odlazi sa prednošću Dallasa. Gol je zabio Guerin. Sredinom drugog perioda gosti povećavaju na 3:1, a do kraja Vancouver jedino uspijeva smanjiti na konačnih 2:3 golom Morrisona.

Od ostalih utakmica spominjemo učinak momčadi iz New Yorka. Islandersi su na domaćem terenu pobijedili Ottawu sa 5:2 dok su Rangersi u gostima kod Bostona izzgubili sa 5:2.

NHL, 19. siječanj, rezultati: N.Y. Islanders - Ottawa 5:2; Boston - N.Y. Rangers 5:2; Florida - St. Louis 1:2 (produžetak); Nashville - Minnesota 2:0; Anaheim - Calgary 1:5; San Jose - Detroit 2:1; Vancouver - Dallas 2:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!