Nogomet

NV: Marseille protiv PSG-a, Milan dočekuje Romu

Marin Vuković • petak, 05.11.2004.

Ovotjedni nogometni vikend ponovno donosi nekoliko vrlo zanimljivih susreta u svim najvećim europskim ligama. Francuzi će vidjeti rivalstvo Marseillea i PSG-a, Talijani Milana i Rome, Manchester će biti podijeljeni grad, a Barca će dočekati Deportivo...

Kao što rekosmo u uvodu, industrijski grad Manchester ove će se nedjelje podijeliti na plavi i crveni dio. U gradskom derbiju na Old Traffordu sastat će se Manchester United i Manchester City. U posljednjem susretu ove dvije momčadi, prošle sezone, City je slavio s uvjerljivih 4:1, no na Old Traffordu nisu pobijedili još od ranih sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Slika 3 od 4.

Veliku pozornost privući će i dva velika derbija, barem što se tiče trenutnog stanja na ljestvici. Chelsea će na svom Stamford Bridgeu dočekati trećeplasiranog Evertona, koji igra u velikoj formi. Žele li ostati u utrci za Arsenalom, kojega očekuje ne tako teško gostovanje kod Crystal Palacea, i jednoj i drugoj momčadi tri boda su od velike važnosti.

Osim druge i treće momčadi Premiershipa, ovog vikenda sastat će se i četvrti i peti klub s ljestvice. Bolton će u nedjelju u goste Middlesbroughu i bit će zanimljivo vidjeti koja će momčad nastaviti uspješan niz rezultata.

Slika 1 od 1.

U španjolskoj Primeri najviše pozornosti privući će derbi na Nou Campu gdje će Barcelona nakon pobjede nad Milanom u Ligi prvaka, pokušati ostati jedina neporažena momčad u ovoj sezoni. Protivnik će im biti Deportivo, kojemu ove godine ne cvatu ruže.

Real Madrid uspio se vratiti nakon 2:0 u Kijevu i izvući bod u ovotjednoj utakmici Lige prvaka protiv Dynama. Sada je na redu Primera i utrka za Barcom, koja bježi velikih sedam bodova. Do nova tri boda galacticosi će pokušati doći na gostovanju kod Malage. Drugoplasirana Sevilla, koja je bod ispred Reala i šest iza vodeće Barcelone, dočekat će pretposljednju Mallorcu i svakako se nadati novoj pobjedi i povratku na pobjedničke staze nakon poraza u prošlom kolu u Zaragozi.

Francuski nogometni vikend bit će u znaku vječnog derbija između Marseillea i PSG-a, iako trenutni plasman oba kluba na ljestvici nije u samom vrhu. Prije svega to vrijedi za PSG, koji se trenutno nalazi na 14. mjestu, no na njihovoj strani stoji statistika koja kaže da nisu izgubili posljednjih šest susreta protiv Marseillea.

Vodeći i dosad još uvijek neporaženi Lyon će u goste Lensu, dok će drugoplasirani Lille na lagano gostovanje kod Istresa, koji još uvijek ove sezone nije osjetio slast pobjede.

Slika 2 od 2.

Nakon fantastičnog izdanja našeg Ivana Klasnića u Ligi prvaka, hrvatski fanovi nogometa vjerojatno s nestrpljenjem očekuju hoće li se ta forma nastaviti i u Bundesligi. Werder će na gostovanju u Berlinu kod Herthe pokušati u potpunosti uhvatiti priključak s vrhom ljestvice.

Još uvijek vodeći Wolfsburg, iznenađenje ove bundesligaške sezone, također će na gostovanje, u Nürnberg. Drugoplasirani Schalke 04 gostovat će kod Hamburga, a na domaćem terenu zaigrat će Stuttgart protiv posljednje na ljestvici Hanse. Prema plasmanu na ljestvici derbi kola igrat će se na Olimpijskom stadionu u Münchenu, gdje će Bayern potražiti pobjedu protiv Hannovera. Nakon šokantnog gubitka bodova u Ligi prvaka protiv Juventusa, tri boda puno bi značila Magathovoj momčadi.

Juventus pak ne bi trebao imati većih problema ostati neporažen u Serie A, jer gostuju kod pretposljednje Regine. U velikom nedjeljnom derbiju na San Siru će snage odmjeriti Milan i Roma. Rimljani su u daleko težoj poziciji, no to ne znači da će se predati bez borbe.

U nizozemskoj Eredivisie Ajax će pokušati uhvatiti kakav-takav priključak s vodećima, a za to će mu biti potrebni bodovi s gostovanja kod Willem II. Vodeći PSV tu će poziciju braniti u gostima kod Den Boscha, dok će drugoplasirani Feyenoord pred svojim navijačima dočekati NAC Bredu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!