Nogomet

Redknapp se "osvetio" Zajecu, Arsenal prošao

Marin Vuković • subota, 29.01.2005.

Ovoga vikenda engleski nogometaši nisu se natjecali za bodove, već su za promjenu na rasporedu imali četvrto kolo FA kupa. Harry Redknapp je na klupi Southamptona dočekao i taj trenutak kada će svladati svoj bivši klub Portsmouth i čovjeka koji ga je svojim dolaskom od tamo izgurao - našeg Velimira Zajeca...

Do posljednjeg trenutka izgledalo je kako će završiti neodlučeno, no glavni sudac utakmice nije dijelio to mišljenje i dosudio je najstrožu kaznu koja je odlučila utakmicu. Ipak, krenimo od početka. Prvo poluvrijeme nije bilo vrijedno spomena, budući da niti jedna strana nije uspjela stvoriti kakvu takvu prigodu za pogodak.

Slika 1 od 1.

Drugi je dio donio daleko više uzbuđenja. Već nakon desetak minuta domaći su poveli pogotkom Matta Oakleya na asistenciju Andersa Svenssona. Veselja navijača Southamptona ipak nije dugo trajalo. Samo tri minute nakon vodećeg pogotka Oakleya, danas nesigurni sudac Steve Bennett dosudio je pomalo čudan jedanaesterac za goste nakon što je Claus Lundekvam rukom zatvorio prolaz Diomansyju Kamari.

Siguran izvođač udarca s bijele točke bio je Aiyegbeni Yakubu i utakmica je ponovno vraćena na početak. Tenzije su porasle, a s njima i tempo utakmice. Čovjek koji je izborio jedanaesterac za Pompey, u 72. minuti je pak napravio medvjeđu uslugu svojoj momčadi i zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Kada se već činilo da će se Redknapp morati vratiti na Fratton Park i suočiti se s tisućama navijača Portsmoutha u ponovljenoj utakmici, spomenuti sudac Bennett donio je odluku koja je sve promijenila. Vidio je igranje rukom Matthewa Taylora u šesnaestercu domaćih i u sudačkoj nadoknadi dosudio jedanaesterac.

Uslijedila je masovna opsada glavnog suca od strane gostujućih nogometaša, atmosfera se zakuhala do krajnjih granica, a rezultat toga su tri žuta kartona za igrače Portsmoutha. Nakon što se situacija na terenu smirila, Peter Crouch pristupio je izvođenju jedanaesterca i pogodio za prolaz Southamptona u osminu finala. Usput budi rečeno, dok je bio trener Portsmoutha, Harry Redknapp je upravo tog Petera Croucha prodao Aston Villi za pet milijuna funti. Čudni su putevi nogometne karijere...

Od ostalih današnjih utakmica izdvojit ćemo samo one najzanimljivije, no odmah na početku možemo istaknuti kako nije bilo većih iznenađenja, odnosno debakla premierligaških klubova. Arsenal je na svom Highburyju ispratio Wolverhampton s 2:0, riješivši utakmicu tek u drugom poluvremenu. Patrick Vieira je pogodio s bijele točke u 53. minuti, a Fredrik Ljungberg postavio konačan rezultat osam minuta prije kraja.

Slika 2 od 2.

Everton je na Goodison Parku bez problema svladao Sunderland s 3:0. James McFadden je otvorio listu strijelaca već nakon osam minuta igre, a u 27. minuti prinova James Beattie povisio je vodstvo domaćih. Potvrdu uvjerljivog nastupa Evertona donio je Tim Cahill u 80. minuti.

Coventry je pružio solidan otpor Newcastleu na St. James Parku, no slavio je ugledniji protivnik s 3:1. U samoj završnici prvog dijela Alan Shearer i Shola Ameobi donijeli su svrakama vodstvo, koje je smanjio Dele Adebola. U drugom je poluvremenu Celestine Babayaro otklonio sve sumnje i postavio konačnih 3:1.

Od sudionika Premiershipa koji su danas naletjeli na probleme možemo spomenuti Fulham, koji nije uspio večeras izboriti nastup u osmini finala, već će to pokušati na svom stadionu u tzv. "replayu". Danas su s Derbyjem odigrali neodlučeno 1:1, nakon što su od 56. minute gubili pogotkom Marcusa Tudgaya. Spasio ih je gol Collinsa Johna u 71. minuti.

Ponovljene utakmice morat će zbog neodlučenog rezultata odigrati i: Brentford i Hartlepool, West Bromwich Albion i Tottenham te West Ham i Sheffield United.

FA kup, 4. kolo:

Southampton - Portsmouth 2:1
Arsenal - Wolverhampton 2:0
Newcastle United - Coventry 3:1
Everton - Sunderland 3:0
Derby - Fulham 1:1
Blackburn - Colchester 3:0
Brentford - Hartlepool 0:0
Burnley - Borunemouth 2:0
Charlton - Yeowil 3:2
Nottingham Forest - Peterborough 1:0
Reading - Leicester City 1:2
West Bromwich Albion - Tottenham Hotspur 1:1
West Ham United - Sheffield United 1:1
Manchester United - Middlesbrough (18:20 h)

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!