Automoto

Bahrain postavio nove standarde

Andrej Pezić • petak, 09.04.2004.

Ova 80 milijuna funti vrijedna staza Formule 1 pohvaljena je od šefa F1, vozača i šefova momčadi nakon utrke u Manami protekli tjedan. Bahrainov uspijeh je postavio pritisak na starije Europske staze uključujući i Britansku stazu Silverstone...

Šef momčadi Williams Frank Williams je rekao: "Bahrain je pokazao zašto Silverstone ima vrlo velikih materijalnih problema. Uvijek sam podupirao Silverstone, ali kad dođete ovdje pomislite tamo je stvarno problem."

Oko 40 milijuna funti je potrebno da bi se Silverstone sanirao, da bi se nadogradio boks i medijski centar. Eddie Jordan, čija momčad je smještena na Silverstoneu, kaže da bi trebalo uložiti i više. "Silverstone bi stvarno trebao sanirati svoju stazu i ako to ne naprave snosit će posljedice," rekao je Jordan. "Previše je novih staza koje su napravile nešto nevjerovatno."

Michael Schumacher je rekao: "Mislim da svatko zna da sam ja zaljubljen u Španjolsku i Belgiju tako da mi te staze ostaju broj jedan, ali ova staza nije daleko od njih. Organizatori su su pobrinuli kako bi riješili sve probleme koje smo imali na drugim stazama i mislim da su napravili veliki uspijeh."

Trenutno najmodernije staze u Formuli 1 su Malezija, Bahrain i Kina. BMW-ov direktor Mario Theissen je rekao: "Vrlo je važno za nas da se F1 okrene od europskih staza nekim novim stazama iz cijelog svijeta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!