Automoto

Brawn: Žao mi je Räikkönena

Andrej Pezić • nedjelja, 11.04.2004.

Ross Brawn je rekao da mu je žao Kimi Räikkönena. Mladi Finac, Räikkönen, vozi za momčad McLaren Mercedesa kojoj je ovo najlošiji početak sezone od 1981. godine. Na utrci u Bahrainu 24-godišnjak se morao oprostiti i od treće utrke ove sezone...

Brawn je rekao: "Vrlo je tužno da se tolikom talentu ne omogući dostojna borba," Brawn je tehnički direktor dominirajućeg Ferrarija. Još je rekao: "Mislim da će to biti dobro za njegov karakter."

2003. sezone Kimi je bio drugi u ukupnom poretku, odmah iza šesterostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera, ali ove sezone zbog brojnih McLarenovih problema Finac nema niti jedan bod. Brawn je rekao da će Räikkönen biti odličan vozač kad McLaren uđe u formu.

Na stazi u Bahrainu Räikkönenov motor nije izdržao čak ni testiranja, a zbog toga je dobio kaznu od deset pozicija unatrag od postignute na kvalifikacijama. Iako je startao sa začelja Räikkönen se na startu probio za šest mijesta naprijed, ali Mercedesov motor to opet nije mogao izdržati pa je i po treći put ove sezone priredio "vatromet" za gledatelje. Kimi je nakon svega toga rekao: "Samo želim zaboraviti ovaj vikend."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!