Automoto

Petter Solberg najbrži prvi dan na Novom Zelandu

Andrej Pezić • subota, 17.04.2004.

Nakon devet utrka prvog dana relija na Novom Zelandu najbrži je bio aktualni svjetski prvak Petter Solberg. Drugi je bio izvrsni Harri Rovanpera...

Na prvoj stazi relija na Novom Zelandu dugoj 2,2 km pobjednik je bio Markko Martin. Fordov vozač, koji je bio pobjednik na prošlom reliju u Meksiku, završio je četiri desetinke sekunde ispred Marcus Gronholma. Iako je ova staza bila vrlo kratka za gledatelje je bila vrlo zanimljiva.

Druga staza na Novom Zelandu je kao i prva dosta kratka, samo 2,1 km. Ovaj put najbrži vozač je bio Petter Solberg, devet desetinki sekunde ispred Marcus Gronholma. Mikko Hirvonen, Harri Rovanpera i Markko Martin postigli su indentično vrijeme i bili su na trećem mjestu. U ukupnom poretku vodstvo je preuzeo Petter Solberg, a iza njega su bili Marcus Gronholm, Markko Martin, Francois Duval i Mikko Hirvonen.

Na trećoj stazi dugoj 18,9 kilometara Petter Solberg je opet postigao najbolje vrijeme, ali Marcus Groholm je također postigao indentično vrijeme kao i Solberg na ovoj gotovo 20 km dugoj pješčanoj stazi. Treći je bio Harri Rovanpera, a četvrti Daniel Carlsson za upravlječem Peugeota 206 WRC. Ford nije bio daleko iza. Duval je bio peti, a njegov momčadski kolega Martin šesti.

Na četvrtoj stazi dugoj 15,78 km na prve tri pozicije našle su se tri različite momčadi. Dok je Petter Solberg i dalje bio najbrži, Harri Rovanpera je postigao drugo vrijeme. Treći je bio Martin.

Na petoj stazi relija na Novom Zelandu dugoj 31,73 km mogli smo vidjeti veliku bitku između Subarua i Peugeota. Marcus Gronholm je uspio pobjediti na ovoj vrlo teškoj i dugoj stazi. S tom pobjedom Gronholm je došao do trenutnog vodstva u ukupnom poretku. Drugi je bio Solberg, a treći izvrsni Harri Rovanpera.

Na šestoj stazi dugoj 18,9 km sve je iznenadio i pobijedio Harri Rovanpera. Finac je postigao svoju prvu pobjedu na ovom reliju. Drugi je bio Petter Solberg. Duval je postigao treće vrijeme na ovoj stazi.

Na sedmoj stazi relija, dugoj 48,21 km opet smo imali promjenu u ukupnom poretku, ali ovaj put na prvom mjestu se našao Harri Rovanpera. On je bio 3,3 sekunde brži od svog momčadskog kolege Gronholma koji je bio na drugom mjestu. Rovanpera je ovom pobjedom preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, sekundu ispred Petter Solberga koji je završio na četvrtoj poziciji na ovo stazi.

Na osmoj stazi dugoj 2,1 km pobjedio je Petter Solberg, 4,4 sekunde ispred Rovanpere. Solberg je ovom pobjedom preuzeo vodstvo od Rovanpere u ukupnom poretku. Mikko Hirvonen i Francois Duval našli su se sa indentičnim vremenom na trećem mjestu.

Na posljednjoj stazi prvog dana, devetoj stazi relija na Novom Zelandu, dugoj 2,1 km pobjedio je Francois Duval. Petter Solberg bio je drugi, Subaruov vozač je završio samo dvije desetinke iza Duvala. Solberg sad ima vodstvo od pet sekundi nad Rovanperom u ukupnom poretku. Mikko Hirvonen je završio na trećem mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!