Nogomet

Šokota: "Tempiramo se za Euro"

Dario Dodić • srijeda, 31.03.2004.

Nakon neriješenog rezultata protiv reprezentacije Turske, naši su se reprezentativci složili kako je moglo i puno bolje. Promjene u formaciji stvorile su smetenost u obrani i veznom redu, što je uzrokovalo dvama naivno primljenim pogocima...

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Unatoč činjenici kako je postigao svoj prvijenac za reprezentaciju, Tomo Šokota nije pretjerano radostan napustio svlačionicu: "Ne znam koliko je teška ozljeda. Osjetio sam zatezanje u zadnjoj loži već pri zagrijavanju, i nakon jednog krivog pokreta na utakmici morao sam zatražiti zamjenu. Prerano je prognozirati, ali nadam se da ozljeda nije ozbiljna."

Osvrnuo se Šokota i na prikazanu igru Hrvatske i na svoj pogodak: "Čekao sam susrete reprezentacije kako bih se dokazao. Zbog ozljede nisam mogao igrati protiv Njemačke, ali unatoč činjenici da sam izašao rano, sretan sam što sam postigao pogodak. Reprezentacija Turske igrala je vrlo dobro, ako uzmemo u obzir činjenicu da imaju mladu momčad. Mi imamo kvalitetu, možemo bolje, i nadam se da ćemo na Europskom prvenstvu biti pravi. Mijenjali smo formaciju, još se uvijek traži ona idealna ekipa. Trebamo tempirati formu za Euro."

Prvi golman reprezentacije, Stipe Pletikosa, nije bio pretjerano razočaran nakon susreta: "Ne mogu reći kako smo igrali u drugome dijelu, jer sam vidio samo posljednjih desetak minuta. Ne treba velike kritike upućivati izborniku i igračima. Stajali smo dosta široko, ali na tome se i bazira naša igra - na bokovima. Očekujem kako će se stvari promijeniti kad se pripremimo za Europsko prvenstvo. Turci su mlada reprezentacija, imaju puno novih igrača, te im neki iskusni fale radi ozljeda, i mislim da su možda i sretno zabili ta dva gola."

Slika 2 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dario Šimić ušao je u igru u drugome poluvremenu i odigrao solidno, ako izuzmemo nespretnu reakciju prije pogotka Zafera. Prilikom izlaska iz svlačionice nije krio svoje nezadovoljstvo: "Utakmica je bila vrlo otvorena, s prigodama s obje strane. Mislim da je stoga 2:2 realan rezultat. Ima puno mjesta za napredak, imamo dobre igrače. Danas veza, a i općenito ekipa nije dobro izgledala na terenu. Bilo je previše rupa. Ako nešto ne promijenimo, nećemo se dobro provesti protiv Engleske i Francuske."

Jerko Leko priznao je kako nije zadovoljan svojom igrom, i veznim redom uopće u drugome poluvremenu: "U vezi smo Aga i ja bili preblizu jedan drugome. Nismo se dobro dogovorili tko će pokriti Šimunićevo mjesto. Ozljeda Tomasa uvela je dodatnu konfuziju u našu igru. Mislim da smo trebali pobijediti, nisu Turci ništa specijalno prikazali. Igra je bila živa, igralo se otvoreno, srećom ovo je prijateljska utakmica."

Večerašnjim rezultatom nije pretjerano zadovoljan bio niti Ivica Mornar. Osim igre, dotaknuo se i svoje pozicije na večerašnjem susretu: "Žao mi je što nismo pobijedili. Imali smo puno šansi, igrali smo u vrlo ofenzivnom sustavu, pa su i oni mogli stvarati prilike. Treba malo naštimati neke stvari, nisam zadovoljan nulom. Više bi mi odgovaralo da igram krilo, tako da mogu više razmišljati o napadu, jer dok igram bočnog, moram obavljati puno obrambenog posla."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!