Carlsberg Euro 2004

Gradovi domaćini - Braga

Tomislav Pacak • nedjelja, 16.05.2004.

Braga je treći portugalski grad po većini, zanimljiv po mnogo toga, posebno zbog neobičnog stadiona usječenog u granit Monte Castra. Upoznajte još jedan grad domaćin Eura...

Braga je mnogim Portugalcima čak i drugi glavni grad Portugala, vjerojatno i zbog impresivne povijesti - Braga se spominje još u vrijeme Kelta, nazivana je "portugalskim Rimom", a gosti će imati priliku posjetiti niz impresivnih građevina, poput katedrale iz 12. stoljeća.

Nogometnim zaljubljenicima, pak, Braga će biti posebno zanimljiva zbog novog, 30 milijuna eura vrijednog stadiona Municipal de Braga, specifičnom po mnogo toga. Naime, sličan je riječkoj Kantridi, također je usječen u brdo, i ima samo dvije velike tribine koje primaju 30.000 posjetitelja. Uz neobičnost lokacije, stadion je specifičan i po zanimljivom krovu, i u svakom slučaju je malo arhitektonsko čudo.

Braga je najsjeverniji grad od gradova domaćina, a aerodrom u Portu udaljen je 50 kilometara što se s vlakom svlada za 35 minuta. Braga će ugostiti dvije utakmice - Bugarska je protivnik Danskoj 18. lipnja, dok će Nizozemska i Latvija zaigrati na novom stadionu 23. lipnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!