Zimski sportovi

Neriješeno između Slovačke i SAD

Damir Gluhak • utorak, 27.04.2004.

SAD su uspjele Slovacima u vrlo neizvjesnoj utakmici otrgnuti bod pred mnogo slovačkih navijača u Ostravi. Vodili su Slovaci dva puta ali su na kraju morali hvatati bod za ukupnih 3:3...

Utakmicu je obilježilo početno isključenje sa pravom zamjene Chrisa Drurya što je Demitra iskoristio za prednost nakon prve trećine. Za Slovačko su još pogodili Bartecko i Lintner. Strijelci za mnogo bolju utakmicu Amerikanaca nego protiv Finske bili su Park, Vestrum i Malone.

Još jedan neodlučeni rezultat postignut je u tvrdom dvoboju Njemačke i Latvije. Mnogo navijača i jedne i druge momčadi vidjelo je oprezan hokej sa samo dva gola na utakmici. Poveli su Latvijci prekrasnom akcijom sa igračem više koju je završio Zoltoks. Izjednačio je Hecht u trenucima kada su Nijemci imali čak dva čovjeka više na ledu. Oba NHL golmana su bila odlično raspoložena, Irbe je spašavao nekoliko puta, a kod Njemačke je Kolzig proglašen najjboljim igračem dok je kod Latvije najbolji bio strijelac Zoltoks.

Česi su demolirali Kazahstan sa 7:0, a već u prvoj trećini su čak pet puta svladali vratara Kazahstana. Golijadu je otvorio Jagr a okončao Rucinsky sa "hat-trickom".

Finska je lako pobijedila Ukrajinu sa 5:1 i rezultat niti u jednom trenutku nije dolazio u pitanje. Ukrajini ostaje tako prilika da u posljednjoj utakmici sa SAD-om pokušaju izbjeći skupinu za ostanak u koju ulaze najlošije reprezentacije iz svake skupine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrolSP
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!