Vodeni sportovi

Otvaranje za pamćenje

Igor Dragozetić • ponedjeljak, 10.05.2004.

Unatoč kiši koja je obilježila početak i sam kraj svečanog otvaranja ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za klasu 470, Zadrani i njihovi posjetitelji mogli su uživati u događaju koji su im priredili organizatori...

Slika 1 od 2.
Foto: Igor Dragozetić

"Priča" se temeljila na povijesti kako samog Zadra tako i pomorstva, gajete, leuta, latinskog jedra... Svoj doprinos nastupima dali su i glazebnici Đani Maršan i Lvky, te Tovareća mužika iz Sali na Dugom otoku dok je hrvatsku himnu te pjesmu kojom je zatvoreno otvaranje otpjevala Natali Dizdar.

Reprezentacije sudionika predstavljene su na poseban način, izašavši pred gledatelje na starim gajetama. Prigodnim govorima prisutnima su se obratili ministar pomorstva, prometa i veza Božidar Kalmeta, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske kontradmiral Željko Kardun, te Darren Dunkley Smith, predsjednik međunarodnog udruženja klase 470 koji je ujedno i službeno otvorio Prvenstvo, a nakon čega je uslijedio dojmljivi vatromet i "predstava" zadarskih skakača u vodu koji su s bakljama u rukama skakali s platforme od deset metara u more.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!