Carlsberg Euro 2004

Rehhagel: "Ovo je istinsko čudo"

Ivor Krapac • petak, 02.07.2004.

Nakon još jedne velike pobjede i ulaska u finale Europskog prvenstva, izbornik Otto Rehhagel nije štedio komplimente za svoje junake, igrače koji će cijelu Grčku ostaviti budnom...

Njemački trener najbolje je sve opisao jednom riječju - čudo. "Da, ovo je pravo čudo, bajka koja se nastavlja. Nevjerojatno je to što su moji igrači postigli... Česi su bili tehnički jači, ali želja i strast bili su na našoj strani. Nismo imali puno toga za izgubiti, mogli smo sve riskirati", rekao je Rehhagel.

Nije u prvi plan stavio sebe, iako su večeras baš dvije izmjene, Giannakopoulos i Tsiartas, donijele živost u produžetku. Sve je plod zajedničkog truda: "Naporno smo radili za ovo, korak po korak. Momčad je stekla strahovito samopouzdanje, donijeli smo nekoliko sretnih odluka i sve je ispalo najbolje."

Karel Brückner čestitao je pobjednicima: "Igrali su taktički mudro, želim im svu sreću u finalu", te dodao da, unatoč porazu, ne zamjera puno svojim igračima: "Rezultat je razočaravajuć, ali to je sve. U svlačionici sam im rekao da sam ponosan na sve što su pokazali, a Pavel Nedved dodao je da je ovo najbolja reprezentacija koju poznaje."

"Igrali smo relativno dobro, ali oni su bili učinkovitiji", nastavio je Brückner: "Kraj je bio dosta paradoksalan, jer u moje tri godine na izborničkom mjestu i 30 odigranih utakmica nikad nismo primili gol nakon udarca iz kuta, a ovog puta dogodilo se u posljednjim sekundama. Pokazalo se da je zadnja minuta uvijek opasna."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!