Carlsberg Euro 2004

Pucnjava, bengalke, vatromet...

Ivor Krapac • petak, 02.07.2004.

Novu grčku senzaciju, jučerašnju pobjedu nad Češkom i prolaz u finale Europskog prvenstva u Portugalu, popratilo je i nova grčka noć bez sna...

Slika 2 od 2.

Na ulicama Atene i drugih gradova, ali i u drugim zemljama gdje ima Grka, cijele večeri i noći trajalo je slavlje, s velikim brojem ljudi, brojnim zastavama, bengalkama, pucnjavom i vatrometom.

Dan kasnije veliko oduševljenje ocrtali su i mediji. "Nevjerojatno, u finalu smo!", piše Sportime: "Grčka je u finalu Eura - nije laž, istina je! Otto i igrači učinili su nas ponosnima, a Dellasov odlučujući pogodak glavom bio je kao san. O Bože, što smo doživjeli! Portugalci su nas htjeli, i dobili su nas. Nitko sinoć nije spavao, svi su bili na ulicama."

Raspoloženje Čeha bilo je sasvim suprotno. "Ovo boli, nade su nestale i molitve su ostale bez odgovora. Kakav okrutan, neočekivan i čudan kraj", piše Blesk: "Nakon svega što su igrači napravili u Portugalu, samo bronca je premala nagrada... Sve je otišlo u krivom smjeru nakon što se Nedved ozlijedio, a napadači promašili svoje prilike, Grci su u produžetku napali i dočekali odlučujući gol."

Slika 1 od 1.

Portugalska A Bola upozorava da finale neće biti lak posao za domaćine: "Poraz protiv defanzivnih Grka na početku turnira bio je veliko iznenađenje, a u nedjelju će Portugal igrati protiv drugačije momčadi. Momčadi koja je u međuvremenu izbacila Francusku i Češku... Bit ćemo motiviraniji, ali ista stvar je i s njima. Moramo biti oprezni - opet će, kao i u posljednjoj minuti prvog produžetka i odlučujućeg pogotka protiv Češke, računati na pomoć grčkih bogova."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!